Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Seksualiteit, Intimiteit en de Vier Edele Waarheden - Dag van Aandacht

Tijdstip
18 Maa 2018 09:45 tot 18 Maa 2018 16:30
Locatie
Beschrijving

Op deze dag zullen we de relatie tussen de Boeddhistisch leefwijze en seksualiteit/intimiteit onderzoeken. Wat hebben ze met elkaar gemeen, waar vullen ze elkaar aan, waar zijn ze onverenigbaar met elkaar?

Vanuit de Haagse Sangha kwam de uitnodiging: “Het onderwerp is nieuw en heel breed. Daarom zal het gaan om het dompelen van onze teen in een groot meer. Goed om te weten wat daar zit en hoe het water voelt.”

Dat grote meer…. ieder van jullie wil er misschien iets anders uitvissen en het leren kennen. Jorieke Rijsenbilt heeft gekozen voor een dharmalezing over lijden in seksuele/intieme relaties en de oorzaak ervan. Over de uitweg uit lijden en het genieten van seks en intiem zijn en hoe steeds weer te “vallen in liefde”.

We mediteren, zingen liedjes van Plum Village en enkele nieuwe mantra’s. En we zullen communicatie-oefeningen doen: luisterend, sprekend, kijkend en aanrakend. We zijn door de dag heen, aanwezig in aandacht voor elkaar en wat zich voordoet en er zal tijd zijn voor vragen en antwoorden.

Aan de basis van deze dag ligt een tekst die Jorieke al 20 jaar begeleidt op het pad van liefde en begrip “Het vermogen kwetsbaar te zijn voor het leven leidt tot vrijheid”. Jorieke herinnert zichzelf er iedere dag in mildheid aan.

 

Sangha Den Haag nodigt je uit voor een Dag van Aandacht met Jorieke Rijsenbilt

Wanneer: Zondag, 18 maart 2018 van 9:45 u tot ong. 17:00

Waar: Nederlandse Taalunie, Paleisstraat 9, Den Haag – routebeschrijving: http://taalunie.org/organisatie/algemeen-secretariaat/routebeschrijving

Met wie: De Dag van Aandacht wordt geleid door Jorieke Rijsenbilt, lid van de Orde van Interzijn, die zichzelf omschrijft als echtgenote, moeder, oma, psychotherapeut, stembevrijder, wadlooper, vogelaar, fietskampeerder, lid van de Orde van Interzijn, vriend van Vriendenhuis Nooitgedacht in Tricht en één van de begeleiders van Sangha Amersfoort”.

Programma

9:45

Aankomst, met thee en koffee

10:15

Welkom, Zitmeditatie

10:45

Dharmalezing

thee pauze

12:00

Loopmeditatie

13:00

Samen lunchen in aandacht – wij bieden een soep aan,

neem alsjeblieft je eigen vegetarische lunch mee

14:00

Dharma Activiteit

14:30

Dharmadelen

 

thee pauze

15:45

Vraag en antwoord

16:30

Samen afronden,

Opruimen in aandacht

Aanmelding: Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers.

Meld je voor 8 maart aan via e-mail: DagvanAandacht5.3@gmail.com.

Kosten: De kosten voor deelname aan deze dag bedragen € 20,00 plus dana (een vrijwillige bijdrage voor de dharmaleraar). Het bedrag kan je op de dag zelf contant betalen.

Contactinformatie
E-mailadres:

homepage image placeholder