Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Original fear, original desire - Retraiteweekend (VOL)

Tijdstip
27 Apr 2018 20:00 tot 29 Apr 2018 17:00
Locatie
Vriendenhuis Nooitgedacht, Tricht Middelweg 45, 4196 JG Tricht, Nederland
Beschrijving

Twee zusters uit Plum Village komen naar Vriendenhuis Nooitgedacht om deze retraite te begeleiden, samen met ons te stoppen en diep te kijken in onze Original Fear and Original Desire.

Original Fear and Original Desire is onze condition humaine. We zijn bang dat we iets niet krijgen en er is een verlangen naar dat iets. We zijn bang dat er niet van ons gehouden wordt en we verlangen ten diepste naar liefde. Als ons verlangen vervuld is zijn we bang het te verliezen.

Zr. Thang Nghiem schrijft daar het volgende over:

“Zelfs als we vol vreugde zijn is er angst onder deze vreugde. We zijn bang dat het vreugdevolle moment voorbij gaat, dat we niet krijgen wat we nodig hebben, dat we zullen verliezen wat we lief hebben, of dat we niet veilig zijn".

Onze leraar, Thich Nhat Hahn, onderwijst ons dat de enige manier om angst te doen afnemen en werkelijk gelukkig (vrij) te zijn is haar te erkennen en te kijken naar de oorsprong ervan. I.p.v. aan de angst te willen ontsnappen, kunnen we haar uitnodigen in ons gewaarzijn en er diep en helder naar kijken. Als we kunnen ontspannen in onze heftige emoties, geven we  angst niet door aan onze kinderen en de generaties na ons.

Voertaal: de zusters spreken Engels. Voor Nederlandse vertaling wordt gezorgd.

Voor wie: mensen die bekend zijn met boeddhistische beoefening in de traditie van Thich Nhat Hanh, die hebben deelgenomen aan een retraite en/of aangesloten zijn bij een sangha zijn van harte welkom. En natuurlijk ook de mensen die geïnteresseerd zijn in het thema van dit weekend: Original Fear and Original Desire.

Begeleiders: Zr.Tao Nghiêm is geboren in Vietnam, emigreerde naar Frankrijk en is sinds 9 jaar ingetreden in de kloostergemeenschap van Plum Village. Haar favoriete beoefeningen zijn de contemplatie van het lichaam in het lichaam, mededogen en vergankelijkheid. 

Zr. Thang Nghiêm is geboren in Vietnam, emigreerde naar de VS en is sinds 14 jaar ingetreden in de kloostergemeenschap van Plum Village. Haar favoriete beoefening is mindfull breathing; “the key that helps me to stop running and to look deeply”.

De Nederlandse Ordeleden Maria Ruiters en Jorieke Rijsenbilt zullen faciliterend aanwezig zijn.

Data en tijden: Je bent welkom vanaf vrijdag 27 april,om 18.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur. We eindigen op zondag 29 april om 17.00 uur.

Locatie: Vriendenhuis Nooitgedacht in Tricht. Lees meer over de faciliteiten aldaar. Een week tevoren sturen we je meer praktische info met ook een routebeschrijving en een carpoollijst.

Kosten: € 90,00. Na afloop wordt Dana gevraagd voor zowel het Vriendenhuis als voor Plum Village en de zusters (reiskosten). 
Voor studenten en mensen in een vergelijkbare inkomenssituatie is een reductietarief beschikbaar van: € 67,50.

Aanmelden: De inschrijving is helaas gestopt omdat de retraite is volgeboekt. Je kunt je opgeven voor de wachtlijst door een mail te sturen naar . Annuleren is mogelijk tot 2 weken voor de aanvang van het weekend. Je ontvangt dan de inschrijfkosten retour minus 25% administratiekosten. 
Het maximum aantal deelnemers is 20.

Contactinformatie
homepage image placeholder