Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Activiteiten van sangha's

In dit overzicht staan de publiek toegankelijke activiteiten vermeld die door sangha's (meditatiegroepen) en centra worden georganiseerd in Nederland en Vlaanderen, of elders. St. Leven in Aandacht laat de verantwoordelijkheid bij de organisator, maar vraagt wel dat de activiteit gebaseerd is op de traditie van Thich Nhat Hanh. Meld je activiteit voor plaatsing in deze agenda aan bij:

Online mediteren

Wekelijks wordt zowel in Nederland als in Vlaanderen online meditatie aangeboden - via Zoom. Wees welkom om mee te doen! Deelname is gratis. Lees verder:


20
sept
2021

Recitatie Vijf Aandachtsoefeningen - Online cyclus

20-09-2021 20:00 -21:15
deelname gratis
Tijdens retraites kan je als beoefenaar de Vijf Aandachtsoefeningen aannemen. Je belooft dan aan jezelf en aan de gemeenschap dat je wilt leven volgens de leefregels van de Vijf Aandachtsoefeningen in het vertrouwen in de Boeddha, de Dharma en de Sangha. Maar ook zonder dat kun je met deze online sangha de oefeningen regelmatig lezen om je beoefening te voeden. De avonden worden afwisselend begeleid door Claudia Hoppe, Karin Coolsaet en Stefaan Hansoul.
24
sept
2021

Vrede in jezelf, vrede in de wereld - Weekend yoga en meditatie

24-09-2021 17:00 - 26-09-2021 17:00
€300.00
Van 24 t/m 26 september 2021 organiseren Heleen Zeilstra en Jivan de Klerk een Dru Yoga - en Meditatieweekend. Heleen en Jivan hebben een yogaschool en zijn beoefenaars in de traditie van Thich Nhat Hanh. Zij maken deel uit van sangha Kloosterburen.
Het weekend wordt gegeven op een unieke locatie op het Hogeland, De Hayemaheerd te Oldehove (provincie Groningen). Hier hoor je de stilte. De Hayemaheerd is een omgebouwde boerderij met een hele mooie groepsruimte. Bij goed weer zullen we ook yoga in de buitenlucht gaan doen.
22
okt
2021

Weet je het zeker? - weekendretraite met br Phap Xa

22-10-2021 20:00 - 24-10-2021 16:30
160 € / 190 €

Sangha Leuven organiseert een retraite met de Nederlandse broeder Phap Xa van het EIAB. In dit weekend hebben we gelegenheid om als sangha langere tijd samen door te brengen, onze beoefening te verdiepen en ons te laten inspireren door elkaars aanwezigheid en die van enkele monastics. In het dagprogramma is ruimte voor zitmeditatie, loopmeditatie, maaltijden in aandacht en stilte, ontspanningsoefeningen en lezingen.

We genieten van de begeleiding van broeder Phap Xa, van de uitstekende accomodatie en een prachtige omgeving.

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden