Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Activiteiten van sangha's

In dit overzicht staan de publiek toegankelijke activiteiten vermeld die door sangha's (meditatiegroepen) en centra worden georganiseerd in Nederland en Vlaanderen, of elders. St. Leven in Aandacht laat de verantwoordelijkheid bij de organisator, maar vraagt wel dat de activiteit gebaseerd is op de traditie van Thich Nhat Hanh. Meld je activiteit voor plaatsing in deze agenda aan bij:

Online mediteren

Wekelijks wordt zowel in Nederland als in Vlaanderen online meditatie aangeboden - via Zoom. Wees welkom om mee te doen! Deelname is gratis. Lees verder:


19
apr
2021

Recitatie Vijf Aandachtsoefeningen - Online ceremonie

19-04-2021 20:00 -21:00
deelname gratis
Recitatie Vijf Aandachtsoefeningen - Online ceremonie

Sinds november hebben we maandelijks een avond waarop we de Vijf Aandachtsoefeningen reciteren en over één ervan dharmadelen. Tussen 2 cycli in willen we graag een recitatieceremonie aanbieden, ook online. De ceremonie van de recitatie van de Vijf Aandachtsoefeningen heeft een eigen dynamiek en ritme en wordt gedragen door de aandacht en concentratie van de deelnemende kring van beoefenaars. Deze avond gaan we niet dharmadelen. We nemen de kracht van de ceremonie mee de nobele stilte in. 

14
mei
2021

Vergeven en Loslaten - Online weekendretraite

14-05-2021 19:25 - 16-05-2021 16:00
Gratis
In deze online retraite zal extra aandacht zijn voor wat het Boeddhisme en met name Thich Nhat Hanh ons leert over wat Vergeving en Loslaten kan inhouden. Daarnaast wordt er ook uit eigen ervaringen gedeeld wat de toegankelijkheid van het onderwerp vergroot.begeleiding door Wim en Ida van de Maanhoeve.
17
mei
2021

Recitatie Vijf Aandachtsoefeningen - Online cyclus

17-05-2021 20:00 -21:15
deelname gratis
Recitatie Vijf Aandachtsoefeningen - Online cyclus Tijdens retraites kan je als beoefenaar de Vijf Aandachtsoefeningen aannemen. Je belooft dan aan jezelf en aan de gemeenschap dat je wilt leven volgens de leefregels van de Vijf Aandachtsoefeningen in het vertrouwen in de Boeddha, de Dharma en de Sangha. Maar ook zonder dat kun je met deze online sangha de oefeningen regelmatig lezen om je beoefening te voeden.
18
juni
2021

Retraite voor geliefden - online retraite

18-06-2021 19:30 - 20-06-2021 16:00
Gratis
In deze online weekendretraite richten we ons op oefeningen die je samen met je geliefde kunt doen. We verdiepen ons samen in liefdevolle communicatie, in het elkaar ondersteunen en in het samen oefenen. Begeleiding door Wim en Ida van de Maanhoeve
Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden