Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

De aarde aanraken: thuiskomen bij jezelf - Retraiteweekend OASE

Van 17 07 2020 20:00 tot 19 07 2020 17:00
Geplaatst door Webteam LIA
Gezien: 2238

Beschrijving

In Vriendenhuis Nooitgedacht organiseren we elke maand met veel plezier 'Oaseweekenden' in de traditie van Thich Nhat Hanh.  Dit doen we inmiddels al meer dan 10 jaar. In de Oaseweekenden kan je, in een vriendschappelijke sfeer, komen oefenen in aandachtig leven. 

Thema juni 2020: De aarde aanraken: thuiskomen bij jezelf. De Aarde aanraken, informeel of in een ceremonie, kan ons helpen los te laten en licht te worden. 

Voor wie: voor deelname is enige ervaring in de traditie van Plumvillage noodzakelijk. Je kunt meedoen aan deze Oaseweekenden als je:

  • je deelnemer bent in een plaatselijke sangha
  • of een weekend, week of langer een retraite in de traditie van Plumvillage hebt meegemaakt.

Dit geldt ook voor beoefenaars uit andere stromingen aangezien er tijdens het Oaseweekend geen uitleg is over de specifieke meditatievormen in de traditie van Plumvillage.    

Facilitering: Het weekend wordt gefaciliteerd door dharmaleraar Marjolijn van Leeuwen en/of Paula van Pijpen, lid van de Orde van Interzijn, en vele vrienden van de Oase.

We doen alles samen: De deelnemers verzorgen om beurten het zogenaamde Heerlijke Huishouden en begeleiden ook de verschillende meditatieactiviteiten. De faciliteiten zijn eenvoudig, we zijn geen professioneel bedrijf maar een vriendengroep die samen oefent. Alles wordt verzorgd door vrijwilligers.  Daarom nemen deelnemers van het weekend zelf beddengoed e.d. mee. Een week voor het weekend ontvangen deelnemers hierover een informatiebrief. We kunnen helaas niet apart koken voor diëten. Wel kun je indien nodig natuurlijk je eigen eten meenemen. 

Locatie: Vriendenhuis Nooitgedacht, Middelweg 45, 4196 JG Tricht.

Financiële bijdrage€ 60,-- per weekend inclusief eten; daarnaast dana (vrijwillige bijdrage).

DanaVriendenhuis Nooitgedacht is voortdurend in ontwikkeling. Mocht je daar een financiële bijdrage aan willen leveren, dan is die van harte welkom op bankrekening NL 28 TRIO 0390 4383 08 ten name van Wonen in Aandacht.

Aanmelden: In het Oaseweekend leven we zo aandachtig en geconcentreerd mogelijk. Dat doen we zowel individueel als gezamenlijk. Vanwege het gezamenlijke deel willen we je vragen alleen in te schrijven als je het hele weekend mee kan doen en vrijdag ook op tijd kunt arriveren.
De inloop met thee en tijd om je te installeren begint om 19.00 uur, het programma begint om 20.00 uur. 
In verband met de organisatie is het fijn als je je tijdig aanmeldt, liefst twee weken van te voren. 

Je kunt je aanmelden door € 60 over te maken op bankrekening NL20 INGB 0658 3292 51van M. van Leeuwen/P. van Pijpen en tevens een mailtje te sturen naar Vermeld daarin kort wat je ervaring met de traditie van Thich Nhat Hanh is (deel van sangha, deelgenomen aan retraite). Afmelden met retour van de bijdrage kan tot een week voor het weekend, daarna niet meer.

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden