Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Verbondenheid via stilte en muziek - Verdiepingsdag Vlaanderen

Van 02 06 2019 10:00 tot 02 06 2019 16:00
Geplaatst door Karin Coolsaet

Beschrijving

Verdiepingsdag begeleid door Bert Evens, beoefenaar in de traditie van Thich Nhat Hanh, muzikant en leraar. De dag wodt georganiseerd door Sangha Leuven met ondersteuning van Stichting Leven in Aandacht.

Via klankbeleving verstillen en vanuit die verstilling expressie geven aan wat er binnenin ons leeft. Deze dag speelt zich voornamelijk af rond drie vormen van verinnerlijking en expressie:

  • verstilling en aandacht,
  • muzikale en non-verbale expressie,
  • communicatie van hart tot hart.

Veel aandacht gaat naar het creëren van een passende sfeer waarbinnen de deelnemers zich kunnen uiten op de hun eigen unieke manier.
Via ritme-en klankbeleving, en de verinnerlijking van poëzie en liederen groeit een verbondenheid die kan inspireren tot het schrijven van een eigen lied…

Geen muzikale voorkennis vereist. Breng een lied, een muziekstuk, een instrument, een dierbare klank….mee dat je helpt om te verinnerlijken. We nemen tijdens deze dag de tijd om ook daarover te delen.

Kortom, een dag waarbij via de beleving van muziek en stilte onze beoefening van aandacht ons helpt om thuis te komen bij onszelf en elkaar en aan te komen in het nu.

Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Locatie: Oude Abdij Kortenberg, Abdijdreef 22, 3070 Kortenberg

Begeleiding:
Bert Evens (foto). Is muzikant en leraar bij wie stiltebeleving en muzikale beleving hand in hand gaan.
Lic. Godsdienstwetenschappen met als optie vergelijkende studie van de christelijke en boeddhistische spiritualiteit.
Gaf in 2005 met zijn ensemble Mutida de CD uit “ Jij bent mij en ik ben jou” met meditatieve liederen geïnspireerd door het onderricht van Thich Nhat Hanh.
Is gefascineerd door inter-levensbeschouwelijke dialoog en wil met zijn muziek een brug vormen tussen mensen van uiteenlopende tradities en overtuigingen.
Meer info: www.freedomoftheheart.net

Deelnameprijs: € 30, inclusief koffie en thee, vegetarische broodmaaltijd. Reductie: voor studenten en mensen in een vergelijkbare kostensituatie is er een reductie van 25%.

Aanmelden: De inschrijving verloopt online via deze website. Zie de knop ‘Inschrijven’ onderaan deze aankondiging (vanaf 1 april). De inschrijving is definitief na betaling.
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.
Het maximum aantal deelnemers is 30.

Contactinformatie

E-mailadres:  

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden