Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Begrijpen is liefhebben, Empathisch luisteren - Training 5 dagen

Van 19 10 2019 10:00 tot 20 10 2019 17:00
Geplaatst door Webteam LIA
06 - 47 00 32 53
Gezien: 205

Beschrijving

Empathie is het vermogen om op andermans stoel te gaan zitten en de belevingswereld van die ander van dááruit te begrijpen. De kunst die we ons proberen eigen te maken is iemand te begrijpen ... zoals hij zichzelf begrijpt - los van het feit of we het met hem eens zijn of niet. Op het moment dat we iemand werkelijk begrijpen, welt er vanzelf compassie in ons op.

Empathie gaat hand in hand met een houding van onvoorwaardelijke acceptatie. Een milde, niet-oordelende houding biedt de ander de veiligheid die nodig is om de eigen binnenwereld te durven verkennen. Herkennen en erkennen wat er van binnen leeft, opent de deur naar heling en groei.

Empathisch luisteren is een kunst die we door oefening kunnen leren en die we ons leven lang verder kunnen verfijnen. Het maakt een diepgaande verbinding mogelijk, zowel met anderen als met onszelf - want ook naar wat van binnen gehoord wil worden, kunnen we empathisch luisteren. (De kunst om liefdevol naar jezelf te luisteren, kun je leren in een andere training: 'Zelfcompassie op basis van Focussen', een methode, ontwikkeld door Eugene Gendlin).

Tijdens de bijeenkomsten oefenen we met luisteren aan de hand van wat er op dat moment in de deelnemers leeft. We laten ons daarbij inspireren door inzichten van Carl Rogers (Cliëntgerichte benadering), Marshall Rosenberg (Verbindend Communiceren) en Thich Nhat Hanh (Mindfulness).

Voor wie: iedereen is welkom

BegeleidingDe training wordt begeleid door Eveline Beumkes, psycholoog en dharmaleraar sinds 1994. Eveline geeft trainingen op het gebied van mindfulness, verbindend communiceren, focussen en zelfcompassie en schrijft en zingt liedjes rond mindfulness.

Waar: Centrum Leven in Aandacht, van Walbeeckstraat 66, 1058 CW Amsterdam.

Data/Tijd: 19 & 20 okt, 10 nov, 23 & 24 nov 2019, 10.00 - 17.00 uur.

Kosten: (voor 5 dagen samen) naar inkomen: € 290 / 370 / 450 (excl. werkboek a € 25).

Meer info:  www.mindfulcommuniceren.nl  

Aanmelden bij Eveline:

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden