Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Dru Yoga en Meditatie Weekend 'Vrede in Jezelf'

Van 01 05 2020 17:00 tot 03 05 2020 17:00
Gezien: 1082

Beschrijving

Dit DruYoga en meditatieweekend wordt gegeven op de Maanhoeve in Exloërveen Dit is een prachtige inspirerende plek om helemaal tot rust te komen! 

Iedere dag gaan we op zoek naar de bron van vrede en geluk, waarvan we weten dat hij bestaat. Toch lopen we hem telkens mis door onze huidige levensstijl die veel van ons vergt. We zijn vaak bezig om deadlines te halen, we leven in de hoogste versnelling en onze agenda's zijn overvol met allerlei afspraken die we belangrijk achten. Wanneer we aan een goede vriend of kennis vragen 'Hoe gaat het met je ?' dan krijgen we vaak het antwoord 'Ik heb het druk'. Het Japanse karakter voor druk betekent letterlijk 'je hart kwijt raken'. 

De bekende Canadese neurowetenschapper Candace Pert heeft ontdekt dat gedachten en emoties in werkelijkheid chemische stoffen zijn die niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk tot in elke cel van je lichaam worden ervaren.  Ze heeft aangetoond dat liefde en dankbaarheid een buitengewoon krachtig vermogen hebben om ons immuunsysteem te versterken. In dit weekend maken we  gebruik van het principe dat gedachten en emoties ons kunnen ondersteunen. Hiermee hebben we de sleutel in handen om ons eigen geluk te creëren.

Programma: In dit yogaweekend zul je verrast zijn dat door simpele maar effectieve technieken we weer verbinding kunnen maken met ons hart. Dru Yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Aangezien het hart en de hersenen voortdurend communiceren en elkaar wederzijds beinvloeden kun je het hart gebruiken om negatieve gedachten te veranderen. Hierdoor zullen negatieve emoties en stress snel minder worden. We werken o.a. met EBR ’s  (Energie Block Releases sequenties) om spanning en blokkades op te heffen. Specifieke Dru Yoga houdingen en praktische vredesoefeningen helpen ons rust en helderheid te krijgen. Dit geeft meer inzicht in ons huidige leven.

Naast Dru Yoga zullen we ook veel aandacht besteden aan Mindfulness. Door mindfulness te combineren met Dru Yoga hebben we de sleutel in handen om vreugdevol en in vrede in het Hier en Nu te leven, zonder pijn van het verleden en zorgen over de toekomst. Wanneer je in het Nu leeft, heb je een afspraak met het leven. Daar raak je het stille punt van No-Mind aan, waar het bij Dru Yoga om gaat.

Er is tevens veel ruimte om in de tuin (Hof van Karuna) te wandelen en hier de stilte en verbinding met onszelf en de natuur te ervaren.
Kortom een heerlijk weekend om helemaal op te laden, emotioneel in balans te komen en vrede te ervaren in het hoofd.

Op de zaterdagavond gaan we een inspirerende film bekijken

Voor wie: Het weekend is voor iedereen geschikt. Plezier en ontspanning staan bovenaan!

Begeleiding door Heleen Zeilstra en Jivan de Klerk. Lees meer over hen op www.drulotus.nl

Kosten voor het gehele weekend zijn € 250,- + vrijwillige bijdrage (=dhana) voor 2 overnachtingen, volledig pension en 6 dagdelen yoga- en meditatie.

Dhana is de vergoeding vanuit het hart voor het werk van Heleen en Jivan. Het betreft dus hun inkomen. De hoogte van de dhana bepaal je zelf, naar gelang je financiële draagkracht en naar wat de retraite je gebracht heeft. Je geeft de dhana anoniem, aan het eind van het weekend, d.m.v. een gesloten envelop.

Je opgave is definitief bij een aanbetaling van € 100,-

Tijdstip: 01 mei 17:00 tot 03 mei 17:00, 2020

Adres 'De Maanhoeve' , Exloërveen 18a, 9574 PB Exloërveen

Opgave: telefonisch (0595 851338), of via contactformulier website (www.drulotus.nl ) of via de e-mail  

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden