Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

De weg tot rust - Weekendretraite

Van 11 01 2019 19:00 tot 13 01 2019 15:30
Hits: 222

Beschrijving

Er is een weg om tot rust te komen. De weg die aangewezen wordt door de Boeddha. Het moment dat we die weg zien, beginnen we een tocht naar de ultieme rust toe. Een rust die ons het gevoel geeft dat we thuis en gelukkig zijn. Het is een retraite voor ons om de weg te zien, te bewandelen, te realiseren en het uiteindelijk door te geven aan mensen van wie we houden.

Begeleiding / leraar

Cuong Lu, boeddhistische leraar, geleerde en schrijver, is geboren in 1968 in Nha Trang, Vietnam. Hij emigreerde in 1980 met zijn familie naar Nederland en studeerde Oost-Aziatische studies aan de Universiteit van Leiden. In 1983 werd hij, onder leiding van Thich Nhat Hanh, ingewijd als monnik in Plum Village, Frankrijk. In 2000 werd Cuong erkend als leraar in de Lieu Quan-lijn van de Linji-school voor zenboeddhisme. In 2009 verliet Cuong Plum Village en keerde terug naar het lekenleven in Nederland, waar hij samen met vijf collega’s stond aan het begin van de Boeddhistische Geestelijke Verzorging bij de Dienst Justitiële Inrichtingen in Nederland. In 2015 ontving hij een master in Boeddhistisch Geestelijke Verzorging bij de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Cuong is de oprichter van Mind Only School en is gespecialiseerd in Yogacara-boeddhisme en de Madhyamaka (Middenweg) School van Nagarjuna. Hij verzorgt opleidingen en retraites en is de auteur van vier boeken in het Vietnamees en een boek in het Nederlands, 'Dit is Geluk'.

Datum en tijd

Van 11 - 13 januri 2019. Aankomst op vrijdagavond vanaf 19:00u. Einde op zondagmiddag rond 15:30u

Programma

Er is dagelijks een lezing van Cuong, zit- en loopmeditatie, dharmadelen en vraag en antwoord. Er is voldoende ruimte om te wandelen, uit te rusten, een boek te lezen of te praten met andere deelnemers. De maaltijden zijn biologisch en vegetarisch. Tafel dekken, afwassen en opruimen doen we samen. Iedereen is welkom. Ervaring met Boeddhisme of meditatie is niet nodig.

Kosten

Deze weekendretraite kost € 225,00 / € 235,00 all-in. Het eerste bedrag geldt bij betaling uiterlijk een maand voor het betreffende weekend, het tweede bedrag bij betaling daarna. Het bedrag omvat naast de kosten van overnachtingen en maaltijden ook een vergoeding voor de leraar. Het blijft mogelijk om een extra donatie te doen, maar in de basisbehoeften van leraar en locatie is voorzien.

Meer informatie en aanmelden

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden