Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Verbindend Communiceren:spreken vanuit je hart - Training 5 dagen

Van 23 02 2019 10:00 tot 24 02 2019 17:00
Geplaatst door Webteam LIA
06 - 47 00 32 53
Hits: 264

Beschrijving

De training is gebaseerd op  het communicatiemodel van Marshall Rosenberg en mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh. Doel is in de eerste plaats het ontwikkelen van zelfinzicht en compassie voor onszelf, als basis voor een heldere en liefdevolle manier van communiceren met anderen.

We oefenen o.a. met: waarnemen zonder te oordelen  |  het verhelderen van onze eigen gevoelens en die van de ander |  het verhelderen van de vervulde en onvervulde behoeften die aan deze gevoelens ten grondslag liggen  |  het doen van een verzoek (in plaats van het stellen van een eis)  |  het vertalen van 'ik moet' in 'ik kies ervoor om'  |  het beoefenen van zelfcompassie: onszelf vergeven wanneer we iets gedaan of gezegd hebben waar we achteraf spijt van hebben.

Helderheid over wat we zelf voelen en willen maakt het makkelijker om:  onze gevoelens en behoeften naar anderen toe te verwoorden  |  onze wensen en grenzen aan te geven  |  trouw te zijn aan onszelf bij de keuzes die we maken (onze eigen weg te volgen in het leven)  |  de gevoelens en behoeften van anderen te herkennen en te begrijpen.

De Verbindende Communicatie nodigt ons uit om de volle verantwoordelijkheid te nemen voor onze gedachten, gevoelens, woorden en handelingen. Op het moment dat we deze verantwoordelijkheid aanvaarden stappen we uit de slachtofferpositie en ontdekken we de reikwijdte van onze keuzevrijheid (autonomie). Gevolg is - in mijn ervaring - een groeiend verlangen om authentieke keuzes te maken in ons leven. Naarmate we meer af durven gaan op het kompas van onze eigen innerlijke waarheid, komen we meer in onze kracht en kan onze levensvreugde onbelemmerd stromen.

Aandacht en respect voor de gevoelens en behoeften van anderen is in Verbindende Communicatie evenzeer van belang. In een andere training, Empathisch luisteren - begrijpen met je hart, oefenen we om met niet-oordelende, uitnodigende aandacht stil te staan bij wat er in anderen omgaat. We leren vaardigheden die ons kunnen helpen anderen beter te begrijpen en die heling en harmonie teweeg kunnen brengen, zowel onderling als in elk van beiden.

Begeleiding: De training wordt begeleid door Eveline Beumkes, dharmaleraar en psycholoog. Eveline gaf 20 jaar communicatietrainingen aan de Vrije Universiteit en verdiept zich sinds 1998 in de Geweldloze/  Verbindende Communicatie van Marshall Rosenberg. Zij volgde tal van trainingen op dit gebied, ook bij Marshall Rosenberg zelf. Sinds 2008 biedt zij zelf trainingen Verbindend Communiceren aan, in combinatie met mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh.

Eveline oefent sinds 1984 in de traditie van Thich Nhat Hanh en ontving in 1994 de transmissie (toestemming om de dharma door te geven). Zij geeft trainingen op het gebied van mindfulness, communicatie, focussen en zelfcompassie en schrijft en zingt liedjes rond mindfulness.

Waar: Centrum Leven in Aandacht, van Walbeeckstraat 66, 1058 CW Amsterdam.

Data/Tijd:  23 & 24 februari, 17 maart, 6&7 april: 10.00 - 17.00 uur.

Kosten: (voor 5 dagen samen) naar inkomen: € 290 / 370 / 450 (excl. werkboek a € 25).

Meer info: www.mindfulcommuniceren.nl

Aanmelden bij Eveline:

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden