Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Lessen in Liefde - Retraiteweekend met Hilly Bol

Van 25 10 2019 18:00 tot 27 10 2019 17:00
Geplaatst door Webteam LIA
Categorieën: Verdiepingsprogramma LIA
Gezien: 1816

Beschrijving

Dit weekend gaat helaas niet door

Liefde kun je leren en (be-)oefenen: een serie van twee retraiteweekenden met dharmaleraar Hilly Bol.

‘Het pad van liefde en begrip’ is de kortste manier om de kern van het boeddhisme weer te geven. Maar wat is liefde? Is het een gevoel? Thich Nhat Hanh noemt het een beoefening. Anderen zeggen dat liefde een werkwoord is. Het pad ligt namelijk niet aangeharkt, kant en klaar voor ons. Het pad kan zich wel ontvouwen als we met aandacht aanwezig zijn en de beoefening van liefde en begrip zelf ervaren.

Hilly Bol2In twee weekenden zullen we allerlei aspecten van liefde verkennen, zoals liefde voor onszelf en liefde voor de ander. We stuiten daarbij natuurlijk ook op vragen. Hoe ontwikkelen we compassie? En hoe zit het met de romantische liefde: is dat een valkuil? Liefde heeft nog veel meer kwaliteiten, zoals bij voorbeeld geduld, vreugde en gelijkmoedigheid.

Door samen te mediteren, o.a. met geleide meditaties, door lezingen, door gewone, alledaagse dingen met aandacht te doen, door te ontspannen en door te delen met elkaar leren we meer over onszelf en ook hoe liefde en begrip elkaar nodig hebben.

De twee weekenden horen bij elkaar en worden bij voorkeur beide gevolgd, maar zijn desgewenst ook afzonderlijk te volgen.

Begeleiding: de weekenden worden begeleid door Hilly Bol, dharmaleraar in de traditie van Thich Nhat Hanh (foto)

Data 2019: 25 - 27 okober; 22 - 24 november. De start is steeds vrijdag om 18 uur. Je kunt arriveren vanaf 16 uur. Het programma eindigt zondag om 16 uur. Na gezamenlijk opruimen en schoonmaak is het uiterlijk 17 uur klaar.

Voor wie? De weekenden zijn bedoeld voor beoefenaars in de traditie van Thich Nhat Hanh: mensen die een sangha bezoeken of retraites hebben gedaan. Mensen met ervaring in mindfulness of andere boeddhistische tradities zijn ook welkom.

Locatie: De weekenden vinden plaats in Conferentiecentrum Bosoord in Loenen (bij Apeldoorn). Lees meer over de faciliteiten van Bosoord. Tevoren sturen we informatie over route en OV en een carpoollijst om zo mogelijk met elkaar mee te rijden.

Kosten:  de deelnameprijs bedraagt € 220 per weekend, all-in. De vergoeding voor de leraar is verrekend in de prijs.  Je kunt voor € 5 een linnenpakket bestellen Er zijn enkele 1-persoonskamers; deze kosten € 25 extra.
Reductie: Voor studenten, of mensen met een beperkt inkomen, is de prijs € 165 per weekend. 
Overnachten elders: je kunt ook elders in de omgeving bij vrienden of familie overnachten. In dat geval is de prijs € 140 voor beide weekends.

InschrijvingDit weekend gaat helaas niet door. Je kunt je nu inschrijven voor het 2e weekend: https://www.aandacht.net/activiteiten/liaprogramma/evenement/79-lessen-in-liefde-retraiteweekend-2-2 .
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang: 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie. Er kunnen 18 mensen deelnemen.

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden