Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Nederlandstalige zomerretraite in Duitsland

Van 12 08 2019 20:00 tot 17 08 2019 16:00
Geplaatst door Cilia Galesloot
+31 (0) 6-22681750 (ma - za van 14.30 tot 116.30 uur)
Categorieën: Verdiepingsprogramma LIA
Hits: 1182

Beschrijving

OMARM JE LEVEN

Meestal denken we dat ons geluk afhangt van omstandigheden buiten onszelf. Maar op een goede dag merken we dat het onze eigen geest is die vasthoudt aan negativiteit, kritiek, zorgen en problemen, terwijl er genoeg omstandigheden zijn om gelukkig te zijn. 
In plaats van het geluk buiten onszelf te zoeken, zullen we in deze retraite onze blik naar binnen richten, om te bekijken welke innerlijke houdingen ons schaden en welke inzichten ons geluk en onze vreugde voeden. Want we danken ons geluk vooral aan onze innerlijke bereidheid het daar te vinden waar het is: in het huidige moment.

Tijdens deze jaarlijkse retraite zijn altijd veel nonnen en monniken aanwezig, zowel van het EIAB zelf als van Plum Village, het hoofdklooster van de traditie van Thich Nhat Hanh. De sfeer is hierdoor zeer aandachtig en mindful. Er is ook veel zingen, muziek, ontspanningsoefeningen en plezier om samen te zijn. De retraite wordt bezocht door honderden mensen uit Nederland en Vlaanderen, en in mindere mate ook door een internationaal publiek.

Er is ook een Duitstalige retraite en een Dag van Aandacht. Je kunt deze events combineren en zo een langere periode in retraite zijn. Lees hier het hele zomerprogramma van het EIAB.

Voertaal: De dharmalezingen worden in het Nederland of in het Engels gegeven met gelijktijdige vertaling in het Nederlands. Het dharmadelen (uitwisselen in kleine groepen) vindt plaats in het Nederlands. Er zal één groep zijn, waarin het dharmadelen in het Engels plaats vindt.

Kinderprogramma's: Voor kinderen en tieners zijn er aparte programma's.. In het kinderprogramma wordt Nederlands gesproken. In het tienerprogramma wordt zowel Nederlands als Engels gesproken.

Voor wie: iedereen is welkom! Ervaring met meditatie is niet nodig om deel te kunnen nemen. Tijdens de zitmeditatie en de dagelijkse lezing kun je op een stoel zitten.

Vervoer: vanuit Utrecht en Arnhem wordt door St. Leven in Aandacht busvervoer georganiseerd naar het EIAB.  Lees meer voor info en aanmelden bus. De inschrijving start 1 mei

Info en aanmelden: Voor alle informatie (in het Nederlands en heel uitgebreid!) en voor inschrijven zie: Nederlandse Retraite website

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden