Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

De aarde aanraken - Dag van Aandacht Online Sangha

Van 13 04 2019 10:00 tot 13 04 2019 16:00
Geplaatst door Karin Coolsaet
Hits: 85

Beschrijving

De lente. Het nodigt ons uit om weer stil te staan met de schoonheid van Moeder Aarde. We hebben zin om terug in contact te komen met al het mooie wat de natuur ons brengt. We willen (blootvoets) de aarde aanraken, haar bewonderen, ruiken, voelen, ...
Maar raken wij de aarde aan of raakt de aarde ons aan? Kunnen wij geraakt worden door Moeder Aarde? Kan de Aarde door ons geraakt worden? Moeder Aarde geeft ons zoveel. Misschien kunnen wij doorheen deze dag haar iets terug geven. En misschien geeft zij ons een geschenk mee. Dit doorheen een dag van meditaties en samenzijn. 
Ook dit jaar mogen wij Hilly Bol verwelkomen als Dharmaleraar op deze dag van Aandacht.

Programma

Na een gezellig aankomen gaan we doorheen de dag verschillende meditaties doen zoals stilte en geleide meditaties. Wandel- en thee meditatie. Er is ook een Dharmatalk die verzorgd zal worden door Hilly Bol.
Natuurlijk gaan we ook in aandacht eten en daarom vragen we aan iedereen om een (vegetarische) potluck mee te brengen. Zo kan er een rijkelijk buffet gevormd worden. Om verkwisting te voorkomen vragen we je om alleen iets te maken wat jezelf kan opkrijgen (max. voor 2 personen)

Er zijn kussens aanwezig maar als jullie je eigen kussen verkiezen mag deze natuurlijk ook meegebracht worden. Net als een dekentje en dat wat je nodig hebt om comfortabel te zitten. 

Voor wie?

Deze Dag van Aandacht is een organisatie van de Online Sangha en staat open voor iedereen. Er is geen ervaring vereist.

Kosten

Deze Dag van Aandacht is gratis maar wel wordt er een Dana gevraagd. Dat is een vrijwillige bijdrage uit het hart van wat je kan missen. Er zullen twee Dana potten zijn. Één voor de Dharmaleraar  en één voor het Vriendenhuis.

Aanmelding

U kan inschrijven via het inschrijfformulier.

Route

Routebeschrijving

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden