Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Meditatie en Stembevrijding - een dag zingen in aandacht

Van 24 03 2019 10:00 tot 24 03 2019 16:00
Geplaatst door Webteam LIA
Hits: 114

Beschrijving

De Sangha Wageningen organiseert een Dag van Aandacht met als thema Vertrouwen. Het thema wordt benaderd middels stembevrijdingsoefeningen gegeven door Jorieke Rijsenbilt, psychotherapeut en stembevrijder en lid van de Orde van Interzijn in de traditie van Thich Nhat Hanh. Daarnaast is er een begeleide, loop- en stiltemeditatie, dharmadelen en een veganistische potluck lunch. De dag wordt met een zangsessie afgesloten.  

Stembevrijding verbindt lichaam en geest in het hier en nu. Het gaat over een pad dat leidt naar je ware zelf, naar waar zijn. Het is jezelf los maken van allerlei mechanismen, door een bedding te creëren waarin alles gezien, geuit, gedeeld en bezongen kan worden. Dat wat je daarin ontdekt, kan in ieders eigen tempo en in ieders eigen maat naar buiten gebracht worden.

Het thema van deze dag is vertrouwen. Wat betekent vertrouwen voor jou, wat raakt het aan? Hoe kun je daar vanuit boeddhistisch perspectief naar kijken en dat de ruimte geven? Stilte is een goede vindplaats voor vertrouwen, las ik ergens. Thich Nhat Hanh zegt ”Het gaat erom je vertrouwen en je twijfel volledig zichtbaar te laten worden. En, ”Hoe groter de twijfel, hoe groter de verlichting”. We nodigen je uit je mediterend en zingend op weg te begeven en alles te verwelkomen wat je tegen komt.

Voor wie: iedereen is welkom, ook mensen die geen lid zijn van de sangha
Locatie: GGZ Centrum Wageningen, Generaal Foulkesweg 28, 6703 BS  Wageningen
Tijd: 10.00-16.00
Kosten: 12 euro + dana + zelfgemaakte veganistisch lunchgerecht
Aanmelding en info: Agnes Dekkers mail: 

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden