Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Geen modder, geen lotus - Retraiteweekend met broeder Phap Xa

Van 20 09 2019 20:00 tot 22 09 2019 16:30
Geplaatst door Karin Coolsaet
Gezien: 983

Beschrijving

Sangha Leuven organiseert een weekendretraite met broeder Phap Xa: Lijden als voeding voor meer mededogen en wijsheid

Het is heel natuurlijk vooral aangename gevoelens te willen ervaren. Lijden en onaangename gevoelens gaan we vaak liever uit de weg door druk bezig te blijven of door zo veel mogelijk afleiding te zoeken. We kunnen echter ook leren goed voor onze pijn te zorgen en de dualistische zienswijze van "goed" en "slecht" te doorbreken. Lijden is namelijk niet "slecht", maar kan ons leren ons mededogen en wijsheid te laten groeien en zo onze angst voor het lijden los te laten.

Het boeddhisme leert een heilzame en liefdevolle omgang met het lijden. Het lijden is als de modder, waarin de lotusbloemen van inzicht, vrijheid en mededogen groeien.

Tijdens dit weekend hebben we de kans tot rust te komen en het geluk en lijden in onszelf aan te raken. Als we weten hoe we het geluk in ons dagelijks leven kunnen voeden, zullen we de kracht hebben ook naar onze moeilijkheden te kijken en daar goed voor te zorgen.

Begeleider:

phap xaBroeder Phap Xa is een Nederlandse monnik in de traditie van zenmeester Thich Nhat Hanh. Hij woont momenteel in het EIAB (European Institute of Applied Buddhism) in Duitsland. Phap Xa is in 2003 ingetreden in het klooster. In 2010 ontving hij de transmissie tot dharmaleraar. Vóór zijn verblijf in Duitsland woonde hij in de kloosters Plum Village (Frankrijk) en Blue Cliff (Verenigde Staten). Hij begeleidt retraites en Dagen van Aandacht in Duitsland, Nederland en België.

Praktisch

We starten op vrijdag 20 sep om 20u00. Je bent welkom vanaf 18u30. Er is op die eerste avond géén avondmaaltijd voorzien.
We eindigen zondag 22 sep om 16u30.

Locatie

“La maison du chemin des Roches”, Chemin des roches 9, 1370 Jodoigne.  Meer info over deze locatie
We beschikken over een gemeenschappelijke ruimte voor lezingen en meditaties. Er is ook een tuin om lekker in buiten te lopen of te rusten. Verder zijn er vijf één- en verschillende meerpersoonskamers ter beschikking. 

Programma

De retraite bestaat o.a. uit zit- en loopmeditaties (ook buiten), lezingen, uitwisselen van ervaringen en inzichten (dharmadelen),…
Enige meditatie-ervaring is aanbevolen maar niet noodzakelijk.
Een programma met meer informatie wordt een 2-tal weken vóór aanvang toegestuurd.

Kostprijs

  • 150 € per persoon voor een meerpersoonskamer
  • 180 € voor een éénpersoonskamer (VOLZET)

In deze kostprijs zijn twee overnachtingen, alle maaltijden en de huur van de gemeenschappelijke ruimte inbegrepen. Er is nog geen betaling voorzien voor het onderricht. Daarvoor is het belangrijk voldoende dana te voorzien.

Dana

We willen je vragen om naast bovenstaande kostprijs ook voldoende dana te voorzien. Dana is een gift vanuit het hart voor de leraar en het onderricht en wordt na afloop ter plekke gegeven.

Inschrijven

Inschrijven kan per e-mail op , met vermelding van je naam en adres,
en dit vóór 18 augustus. 

Je inschrijving is pas definitief na overschrijving van 150€ voor een één- of meerpersoonskamer op BE51 6528 2104 4862 (BIC HBKABE22), Sangha Leuven, Naamsevest 118,3000 Leuven, met vermelding van je naam + retraite 2019.

Annuleren kan enkel per e-mail. Bij annulering tot 30 dagen voor aanvang ontvang je je inschrijfgeld terug min 25 € administratiekost. Nadien kunnen we geen terugbetaling meer geven.

 

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden