Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Meditatie stiltedag - Een andere blik

20221105 eyeCatcher

Wanneer de dagen in november weer korter worden, en onze geest soms ook wat vaker in een donkere mist lijkt te verdwijnen, is het goed om eens stil te staan bij hoe wij tegen de wereld aankijken.
Is er ook een andere blik mogelijk?
Is het mogelijk om in alle omstandigheden het licht in de geest terug te brengen en geluk en schoonheid te vinden in de dagelijkse dingen?

Tijdens deze meditatiedag nemen wij je mee in de prachtige omgeving van het klooster Zevenbergen te Ranst om het licht vanbinnen weer te vinden.
Gun jezelf een dag van ontspanning en rust en je zal ontdekken hoe je door af en toe een andere bril op te zetten gelukkiger door het leven kan gaan.
De inzichten van de Boeddha geven ons de handvatten om telkens weer bij onszelf terug te komen en alle uitdagingen met minder stress het hoofd te bieden.

Voor wie? Iedereen is van harte welkom. Er is geen voorkennis vereist.

Begeleiding: 

Vimala KarinC

Ven. Vimala is oprichter van het Tilorien klooster in de Belgische Ardennen, met als doel om een leefgemeenschap te vormen die gebaseerd is op de vroegboeddhistische leer, alsook om een oefenplaats te bieden aan Bhikkhunīs en andere vrouwelijke kloosterlingen, en om LGBTIQA+-personen en andere ondervertegenwoordigde groepen te steunen in het bestuderen van de boeddhistische leer. Vimala werkt mee aan SuttaCentral.net, een schatkist aan vertalingen van de vroegboeddhistische Sutra’s, en is één van de hoofdontwikkelaars van BuddhaNexus.net aan het Numata Centrum voor Boeddhistische Studies aan de Universiteit van Hamburg. Lees hier meer over Ven. Vimala.
Karin Coolsaet  begeleidt sangha Antwerpen en is lid van de Orde van Interzijn.

Datum en tijden: zaterdag 5 november 2022. Aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Locatie: De dag vindt plaats in Hof Zevenbergen, Kasteeldreef 22, 2520 Ranst.
Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze aankondiging. Daar staat ook een routebeschrijving op.

Programma: Tijdens deze dag zijn er afwisselend periodes met geleide meditaties, ontspanning, loopmeditatie en een lezing. De dag verloopt in stilte. Tijdens de afsluiting is er gelegenheid tot uitwisseling.

Kosten: De deelnameprijs van € 35,00 is inclusief lunch en koffie/thee vm/nm. Deze bijdrage dekt de kosten en niet de begeleiding. Begeleiding door Ven. Vimala en Karin is op basis van DANA. Ven. Vimala is voor haar levensonderhud volledig afhankelijk van Dana.

Meenemen: Meditatiemateriaal en stoelen zijn aanwezig. Breng pantoffels of warme sokken mee en voor de totale ontspanning een dekentje mee, evt een yogamatje.

Lunch en drank: We gebruiken de lunch van Hof Zevenbergen. Koffie en thee zijn voorzien in de pauzes.

Meer info en inschrijven

Evenement Eigenschappen

Startdatum 05-11-2022 10:00
Einddatum 05-11-2022 16:00
Max. deelnemers 30
Sluitingsdatum 24-10-2022
Prijs per persoon €35 (incl lunch en koffie,thee vm/nm)
Locatie Hof Zevenbergen Ranst

Locatie Kaart