Omgaan met emoties - Verdiepingsdag Vlaanderen

Omgaan met emoties - Verdiepingsdag Vlaanderen

Van 16 11 2019 10:00 tot 16 11 2019 16:00

Bij Priorij OLV van Bethanië, Loppem (Zedelgem)

Geplaatst door Karin Coolsaet

Categorieën: Verdiepingsprogramma LIA

Gezien: 11861


Sangha Brugge en Stichting Leven in Aandacht nodigen uit tot het bijwonen van deze verdiepingsdag over omgaan met emoties door aspirant dharmaleraar Marleen van den Bosch.

Emoties in al zijn facetten maken deel uit van ons leven, of het nu om een soort vage stemming gaat of om de meest heftige variant. De ene dag gaat alles lekker zijn gangetje, de andere dag worden we geconfronteerd met heftige emoties ten gevolge van een conflict, ziekte, verlies, en alles daartussen is ook mogelijk. Als beoefenaars kiezen we ervoor om zo goed mogelijk met onze emoties om te gaan zodat we er geen speelbal van worden. Tegelijk leidt dit soms ook tot misverstanden, als zouden we steeds maar moeten betrachten om ons gelukkig te voelen, ook als dat tot gevolg heeft dat we onze emoties vakkundig onder de mat moeten vegen, moeten toedekken met de mantel der liefde, of met onze vriendelijke glimlach. Hoe kunnen we adequaat omgaan met al onze emoties, en ook de meest lastige een plek geven, in volle aandacht? En hoe kunnen we onze vreugde voeden, zonder het lastige weg te willen? Daarover gaat deze dag.

‘Het donkere wordt pas zwart als het het daglicht niet mag zien’

Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Locatie: Priorij OLV van Bethanië, Sysen 8, 8210 Loppem (deelgemeente van Zedelgem)

Marleen vd BoschProgramma: zit- en loopmeditatie, dharmalezing over omgaan met emoties, acceptatieoefening, dharmadelen rond het thema emoties met aandacht voor het voeden van onze vreugde.
De meditaties worden uitgevoerd volgens de traditie van zenmeester Thich Nhat Hanh en de Plum Village gemeenschap.

Begeleiding: door Marleen Van den Bosch. Ze begeleidt de sangha van Leuven sinds 2007 en is sinds 2013 lid van de Orde van Interzijn en sinds september 2018 aspirant dharmaleraar. Daarnaast heeft ze ook een eigen praktijk: Praktijk voor levenskunst en mindfulness, waarin ze werkzaam is als gesprekstherapeute en mindfulnesstrainer.
Meer info: www.marleen-vandenbosch.be. Zie ook: www.trueliving.be

Deelnameprijs: € 22, eigen lunch meebrengen voor koffie en thee en water wordt gezorgd.

Aanmelden:

Deze dag is volzet. Je kan je nog opgeven voor de wachtlijst via  die je op de hoogte houdt indien er een plaats vrijkomt.

De inschrijving verloopt online via deze website. Zie de knop ‘Inschrijven’ bovenaan deze aankondiging (vanaf 1 september 2019). De inschrijving is definitief na betaling.
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contactinformatie
E-mailadres: