Verbindend Communiceren:spreken vanuit je hart - Training 5 dagen

Verbindend Communiceren:spreken vanuit je hart - Training 5 dagen

Van 05 10 2019 10:00 tot 06 10 2019 17:00

Bij Centrum Leven in Aandacht, Amsterdam

Geplaatst door Webteam LIA

06 - 47 00 32 53

http://www.mindfulcommuniceren.nl

Categorieën: Activiteiten van sangha's

Gezien: 400


Heb je een zesde zintuig ontwikkeld voor wat anderen nodig hebben, maar sta je niet - of minder - in contact met je eigen behoeften? Pik je de gevoelens van anderen makkelijk op, maar vind je het lastig om te zien wat er in jezelf omgaat? In deze training krijg je baanbrekend gereedschap in handen waarmee je leert herkennen en verwoorden wat je van moment tot moment voelt en nodig hebt. Een helder gewaarzijn (mindfulness) van je eigen gevoelens en behoeften stelt je (o.a.) beter in staat om:

Het model van Verbindende Communicatie nodigt je daarbij uit om de volle verantwoordelijkheid te nemen voor je gevoelens en behoeften. Op het moment dat je deze verantwoordelijkheid aanvaardt en uit de slachtofferpositie stapt, ontdek je de  r e i k w i j d t e  van je keuzevrijheid.

Gevolg is - in mijn ervaring - een groeiend verlangen om authentieke keuzes te maken in je leven. Naarmate je meer durft af te gaan op het kompas van je eigen innerlijke waarheid - een proces waar het werken met het model je bij ondersteunt -, kom je meer in je kracht en neemt je levensvreugde toe. Deze ontwikkeling heb ik bij mijzelf en anderen die deze weg zijn ingeslagen waargenomen.

De training 'Verbindend communiceren' is vooral gericht op het verdiepen van het contact met jezelf: het ontwikkelen van zelfinzicht en zelfcompassie staat centraal. We oefenen met het model van Verbindende Communicatie van Marshall Rosenberg in combinatie met Mindfulness (Thich Nhat Hanh) en elementen uit het Focussen (Eugene Gendlin). Vaardigheden om het contact met anderen te verdiepen, kun je leren in een andere training, 'Empathisch luisteren'.

BegeleidingDe training wordt begeleid door Eveline Beumkes, psycholoog en dharmaleraar sinds 1994. Eveline geeft trainingen op het gebied van mindfulness, verbindend communiceren, focussen en zelfcompassie en schrijft en zingt liedjes rond mindfulness.

Waar: Centrum Leven in Aandacht, van Walbeeckstraat 66, 1058 CW Amsterdam.

Data/Tijd: 5 & 6 oktober, 17 oktober, 16 & 17 november: 10.00 - 17.00 uur.

Kosten: (voor 5 dagen samen) naar inkomen: € 290 / 370 / 450 (excl. werkboek a € 25).

Meer info: www.mindfulcommuniceren.nl

Aanmelden bij Eveline: