De Kracht van het Hart - Yoga- en meditatiedag (VOL)

De Kracht van het Hart - Yoga- en meditatiedag (VOL)

Van 30 03 2019 10:00 tot 30 03 2019 16:00

Bij Int.Theosofisch Centrum, Naarden

Geplaatst door Webteam LIA

Categorieën: Verdiepingsprogramma LIA

Hits: 1787


Al zou de wereld vol met doornen groeien,
een liefdevol hart blijft altijd een hof waar rozen bloeien
Rumi

De Kracht van het Hart staat centraal in deze yoga- en meditatiedag. Dru Yoga, ook wel de yoga van het hart genoemd, is niet alleen goed voor je lichaam maar is ook ontwikkeld om gevoelens van het hart te laten ervaren. Stress of negatieve emoties beginnen in je gedachten. Maar het veranderen van negatieve gedachten is niet altijd even simpel. De oplossing is makkelijker dan we vaak denken. Aangezien het hart en de hersenen voortdurend met elkaar communiceren en elkaar wederzijds beïnvloeden, kun je het hart gebruiken om je gedachten te veranderen.

Gedurende deze yoga- en meditatie dag combineren we specifieke bewegingen, ademhalingsoefeningen en meditaties om het hart te activeren en de bijbehorende gevoelens van (zelf)liefde en mededogen te stimuleren. De meditaties die we gebruiken komen voornamelijk uit de Boeddhistische traditie van Thich Nhat Hanh. Het hart heeft het vermogen om emotionele pijn en mentale spanning te transformeren. We zullen ontdekken dat we door de kracht van het hart ons immuunsysteem wordt versterkt  en we meer vreugdevol in het leven gaan staan.  Een fijne en inspirerende dag waarin zowel actief bewegen als ontspanning centraal staan. 

Voor wie: iedereen is van harte welkom. Ervaring met meditatie of yoga is prettig maar niet vereist.

Heleen en JivanBegeleiding: door Jivan de Klerk en Heleen Zeilstra, ervaren yogadocenten en beoefenaars in de traditie van Thich Nhat Hanh. Voor meer info zie www.drulotus.nl 

Deelnameprijs: € 30, inclusief koffie en thee, vegetarische broodmaaltijd. 
Reductieprijs voor studenten en mensen in gelijke inkomenssituaties: € 22,50. Na afloop kun je dana geven aan de begeleiders als dank voor hun inzet en bijdrage aan hun levensonderhoud.

Locatie: deze dag vindt plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ bovenaan deze pagina. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd. Kom je liever met het OV?  Liever met het OV? Op het inschrijfformulier kun je aangeven dat je opgehaald wilt worden van het station Naarden-Bussum. 

Aanmelden: Deze dag is helaas volgeboekt. En de wachtlijst is gevuld. 
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.Het maximum aantal deelnemers is 40.