De Vijf Aandachtsoefeningen - Verdiepingsweekend 5/5

De Vijf Aandachtsoefeningen - Verdiepingsweekend 5/5

Van 23 02 2019 15:00 tot 24 02 2019 16:00

Bij Vriendenhuis Nooitgedacht, Tricht

Geplaatst door Webteam LIA

Categorieën: Verdiepingsprogramma

Hits: 3068


De Vijf Aandachtsoefeningen zijn een van de meest concrete manieren om met liefdevolle aandacht (mindfulness) te leven.  Ze helpen ons om ons bewustzijn van lijden te vertalen in voedend, helend en beschermend handelen, in al ons doen en laten – ons denken, spreken en handelen.  Ze zijn een prachtige weergave van de leringen van de Boeddha en de inzichten van onze leraar Thich Nhat Hanh.  Tegelijk hebben ze een universele spirituele natuur en bieden ons een niet-sektarisch pad van oefening aan, toegankelijk voor alle mensen.

Hoe passen we de Vijf Aandachtsoefeningen toe in ons dagelijks leven?  Op een retraite is het allemaal helder en kan het zo gemakkelijk lijken.  Thuis kunnen we dat vaak anders ervaren. Erover delen en samen oefenen helpt de oefeningen dieper te wortelen in ons dagelijks leven.  Door ze te studeren zien we steeds helderder hoe elke zin van de oefeningen nieuwe deuren opent op het pad van leven in aandacht.  Op vijf verdiepingsdagen staat per dag één Aandachtsoefening centraal.  Je bent van harte uitgenodigd om alle vijf de dagen met ons te oefenen, maar je kan ook één of meerdere dagen komen.

Op zaterdag 23 februari wordt de Vijfde Aandachtsoefening besproken. het programma loopt door op zondagochtend. Zondagmiddag is de ceremonie van de overdracht van de Vijf Aandachtsoefeningen. Alle deelnemers wonen de Ceremonie bij. Je kunt de Vijf Aandachtsoefeningen aannemen, als je in principe alle verdiepingsdagen hebt bijgewoond..

Data en tijden: Aankomst zaterdag 23 februari vanaf 14u. Het programma start om 15u. Op zondag om 13:30 wordt de ceremonie gehouden.

Locatie: De dagen vinden plaats in het Vriendenhuis Nooitgedacht in Tricht (bij Geldermalsen). Adres: Middelweg 45, 4196 JG Tricht. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd.  Het vriendenhuis heeft alleen meer-persoons slaapkamers.

Programma:  In de week voorafgaande aan de verdiepingsdag worden we uitgenodigd om de Aandachtsoefening te bestuderen, om op de dag zelf onze vragen, moeilijkheden, uitdagingen en inzichten rondom de betreffende Aandachtsoefening met elkaar te delen.  En natuurlijk tijdens onze dag samen is er gelegenheid om met elkaar in de traditie van Thich Nhat Hanh loop-, eet- en  zitmeditatie te beoefenen.   

Voor wie? De verdiepingsdagen zijn bedoeld voor beoefenaars die bekend zijn met de Vijf Aandachtsoefeningen en die zijn/haar beoefening samen met anderen wil verrijken en verdiepen. Je bent welkom of je de Vijf Aandachtsoefeningen officieel hebt aangenomen of niet. 

Begeleiding:  Deze dagen worden begeleid door twee leden van de Orde van Interzijn, Elly Woertman en Maria Moonlion.

Elly WoertmanElly Woertman: “De Vijf Aandachtsoefeningen zijn voor mij een kompas in het leven en helpen mij de juiste keuzes te maken.”

 

maria moonlionMaria Moonlion is zeer dankbaar een dochter van de Aarde te zijn. Het studeren en bespreken van de Vijf Aandachtsoefeningen voeden haar inzicht en beoefening, wat haar ondersteunt  om zachte, vrije en liefdevolle stappen op de Aarde te zetten.  En daar wordt ze blij van! 

Kosten: De kosten voor dit weekend zijn €75. Daarnaast vragen we een vrijwillige bijdrage (Dana) die bestemd is voor het Vriendenhuis. Deze kan je ter plekke in de danabox deponeren. 

Reductie: Voor studenten en mensen in een vergelijkbare inkomenssituatie is er een reductie van 25%

Aanmelden: De inschrijving is gesloten. Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie. Het maximum aantal deelnemers is 18.

Contact over het programma:  Elly en Maria via 

Lees hier de Vijf Aandachtsoefeningen