Dag van Aandacht voor ouders & kinderen

Dag van Aandacht voor ouders & kinderen

Van 27 10 2019 10:00 tot 27 10 2019 16:30

Bij Vriendenhuis Nooitgedacht, Tricht

Geplaatst door Webteam LIA

https://www.vriendenhuisnooitgedacht.nl/retraites/dagen-voor-gezinnen/ 

Categorieën: Activiteiten van sangha's

Gezien: 763


In Vriendenhuis Nooitgedacht zijn een paar keer per jaar 'Dagen van Aandacht voor ouders met kinderen tussen de 6 en 12 jaar', de gezinsSangha. Terwijl de ouders met elkaar beoefenen, krijgen de kinderen een eigen programma aangeboden. De ouders bekijken onder andere hoe zij in aandacht hun werk, hobby’s, relaties en jonge kinderen kunnen combineren. 

Op de dagen van aandacht zijn er activiteiten voor het hele gezin, bijvoorbeeld werkmeditatie, een spel doen of iets samen maken. In het eigen programma oefenen de ouders zit- en loopmeditatie, dharmadelen en bijvoorbeeld ontspanningsmeditatie. Tegelijkertijd zijn er dan kinderprogramma's voor 6 en 7 jarige en voor 8 tot 12 jarige kinderen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van oefeningen die onze leraar Thich Nhat Hanh speciaal voor hen heeft geschreven maar ook van spel en creativiteit. De hele gemeenschap eet met elkaar in aandacht en brengt aan het einde van de dag in aandacht het vriendenhuis op orde. 

Begeleiding

Het kinderprogramma wordt georganiseerd en begeleid door een zeer ervaren team van vijf mensen: Maria Ruiters, Maria Moonlion, Ellen Starmans en Tineke Spruytenburg. Ze zijn allen lid van de Orde van Interzijn en Tineke is ook dharmaleraar.

Meer informatie en aanmelden

https://www.vriendenhuisnooitgedacht.nl/retraites/dagen-voor-gezinnen/