Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Recitatie Vijf Aandachtsoefeningen - Online cyclus

Maandelijkse online Recitatie van de Vijf Aandachtsoefeningen met Dharmadelen.

Onze leraar Thich Nhat Hanh heeft met de Vijf Aandachtsoefeningen een heldere en praktische uitwerking gemaakt van de Vier Edele Waarheden en het Edele Achtvoudige Pad, het pad dat leidt naar heling en geluk voor onszelf en de wereld. Ze vormen een concrete leidraad, universele ethische regels, waarmee we ons leven en onze beoefening richting kunnen geven. De Vijf Aandachtsoefeningen kunnen ons helpen om ons bewustzijn van lijden en vreugde te vertalen in voedend, helend en beschermend handelen, spreken en denken.

Tijdens retraites kan je als beoefenaar de Vijf Aandachtsoefeningen aannemen. Je belooft dan aan jezelf en aan de gemeenschap dat je wilt leven volgens de leefregels van de Vijf Aandachtsoefeningen in het vertrouwen in de Boeddha, de Dharma en de Sangha. Maar ook zonder dat kun je met deze online sangha de oefeningen regelmatig lezen om je beoefening te voeden.

Het mooie van een oefening is…. dat het een oefening is. Je hoeft het dus niet te kunnen. Samen oefenen en delen helpt ons de oefeningen dieper te wortelen in ons dagelijks leven. Door ze te bestuderen zien we steeds helderder hoe elke zin van de oefeningen nieuwe deuren opent op het pad van leven in aandacht.

Programma:
We nemen in deze sanghabijeenkomsten de tijd om thuis te komen bij onszelf alvorens de aandachtsoefeningen te lezen en ook om na het lezen onze ervaringen met elkaar te delen. Elke bijeenkomst lezen we alle aandachtsoefeningen. Voor het delen focussen we op één ervan. Na de cyclus van 5 volgt een zesde avond met de Ceremonie van de Recitatie van de Vijf Aandachtsoefeningen. Die avond is er geen dharmadelen.

Voor wie:
Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen die de Vijf Aandachtsoefeningen wil beoefenen. Er is geen voorkennis vereist.

Data:
  • Ma 17 januari – AO 1: Eerbied voor het leven
  • Ma 21 februari – AO 2: Werkelijk geluk
  • Ma 21 maart – AO 3: Ware liefde
  • Ma 18 april – AO 4: Liefdevol spreken en aandachtig luisteren
  • Ma 16 mei – AO 5: Heling en voeding

Tijd:
We beginnen om 20 uur met een stille of een geleide meditatie. We eindigen rond 21u15.

Begeleiding:
De avonden worden afwisselend begeleid door Claudia Hoppe, Gerda Rosiers, Marc Meirens, Dianne Komen en Stefaan Hansoul.

Deelnameprijs:
Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden. De werking van de Stichting steunt echter volledig op dana (vrijgevigheid). Klik voor meer info op de groene knop bovenaan.

Aanmelden:
Meld je aan in de whatsapp groep. Als er afspraken moeten gemaakt worden doen we dat daar.
Of via QR:
aanmelden Recitatie 5AO

Contact: bij voorkeur via de whatsapp groep of uitzonderlijk  

Startdatum Max. deelnemers Ingeschreven Aantal plaatsen Inschrijven
21-02-2022 20:00 Onbeperkt
21-03-2022 20:00 Onbeperkt
18-04-2022 20:00 Onbeperkt
16-05-2022 20:00 Onbeperkt
Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden