Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Recitatie Vijf Aandachtsoefeningen - Online ceremonie

Recitatie Vijf Aandachtsoefeningen - Online ceremonie

Onze leraar Thich Nhat Hanh heeft met de Vijf Aandachtsoefeningen een heldere en praktische uitwerking gemaakt van de Vier Edele Waarheden en het Edele Achtvoudige Pad, het pad dat leidt naar heling en geluk voor onszelf en de wereld. Ze vormen een concrete leidraad, universele ethische regels, waarmee we ons leven en onze beoefening richting kunnen geven. De Vijf Aandachtsoefeningen kunnen ons helpen om ons bewustzijn van lijden en vreugde te vertalen in voedend, helend en beschermend handelen, spreken en denken.

Tijdens retraites kan je als beoefenaar de Vijf Aandachtsoefeningen aannemen. Je belooft dan aan jezelf en aan de gemeenschap dat je wilt leven volgens de leefregels van de Vijf Aandachtsoefeningen in het vertrouwen in de Boeddha, de Dharma en de Sangha. Maar ook zonder dat kun je met deze online sangha de oefeningen regelmatig lezen om je beoefening te voeden.

Sinds november hebben we daarom maandelijks een avond waarop we de Vijf Aandachtsoefeningen reciteren en over één ervan dharmadelen. Tussen 2 cycli in willen we graag een recitatieceremonie aanbieden, ook online. De ceremonie van de recitatie van de Vijf Aandachtsoefeningen heeft een eigen dynamiek en ritme en wordt gedragen door de aandacht en concentratie van de deelnemende kring van beoefenaars. Deze avond gaan we niet dharmadelen. We nemen de kracht van de ceremonie mee de nobele stilte in. 

Programma
We beginnen om 20 uur met een stille meditatie.

Deelnameprijs
Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden. De werking van de Stichting steunt echter volledig op dana (vrijgevigheid). Klik voor meer info op de groene knop bovenaan.

Aanmelden
Meld je aan in de whatsapp groep. Als er afspraken moeten gemaakt worden doen we dat daar.
Of via QR:
aanmelden Recitatie 5AO

Contact: bij voorkeur via de whatsapp groep of uitzonderlijk  

Evenement Eigenschappen

Startdatum 19-04-2021 20:00
Einddatum 19-04-2021 21:00
Max. deelnemers Onbeperkt
Prijs per persoon deelname gratis
Locatie Online event

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden