Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Mindfulness retraite bij Simply Canvas in Frankrijk

Onder begeleiding van boeddhistisch dharma lerares Marjolijn van Leeuwen kun je deelnemen aan een fijne mindfulness retraite van vrijdag 3 tot en met woensdag 8 juni 2022 bij Simply Canvas Farm in Frankrijk.

simply canvasWil je voelen wat goed voor je is? Mis je jezelf? Ontdek jezelf vanuit mindfulness, in de natuur en met aandacht. Ga op deze zesdaagse mindfulness retraite in Frankrijk. Een unieke kans om je gedachten en lichaam tot rust te brengen in een omgeving die je in balans brengt.

Ervaar deze mindfulness retraite om jezelf te ‘ont’moeten op een plek die je alles geeft wat je nodig hebt. Je gaat aan de slag met je gedachten en gevoelens in een prettige omgeving. Je komt samen met mensen die vanuit mindfulness invulling hebben gegeven aan hun leven. De oefening van mindfulness komende vanuit de traditie van zenmeester Thich Nhat Hanh van Plum Village.

Hoe ziet het mindfulness retraite programma eruit?
Op de dag van aankomst gaan we gezamenlijk dineren op de boerderij aan een lange tafel. Dat is ook het moment waarop je kennis maakt met de andere groepsgenoten. De dagen daarna hebben we elke dag een fijn programma met meditaties, wandelingen, oefeningen, gesprekken en mindfulness activiteiten op de boerderij. Als het lukt (vanwege coronaregels) dan zal een dag doorgebracht worden in Plum Village, het klooster van Thich Nhat Hanh voor een dag van aandacht onderbegeleiding van de broeders en zusters aldaar.

De eigenaren van Simply Canvas, Sandra en Santi, beiden voormalig kloosterling van Plum Village, hebben hun dagelijks leven ingericht met veel ruimte voor rust en stilte, leven in aandacht en in contact met de natuur. Zij zullen je meenemen door hun bijzondere permacultuurtuin. Ze delen hun keuzes in het leven gericht op de natuur om je te ondersteunen bij het verbinden met jezelf, je innerlijke aandacht en de natuur. Op de laatste dag, ontbijten we samen en nemen we afscheid van elkaar. Je bent dan vrij om te vertrekken wanneer je wilt.

Het programma wordt verzorgd door de bekwame en goede mindfulness leraar Marjolijn van Leeuwen. Zij is al jarenlang verbonden aan Plum Village, heeft er vele retraites meegemaakt en is al jaren dharmalerares. Ze heeft een centrum voor mindfulness begeleid in Nederland en begeleidt nog altijd vele mindfulness retraites op locatie.

simply canvas2Deze retraite is voor iedereen geschikt.
Je hoeft geen enkele ervaring te hebben met mediteren, mindfulness of oefeningen. Het is vooral belangrijk dat je jezelf meeneemt met alles wat je van nature bij je draagt. Voel je welkom en thuis op de boerderij met gelijkgestemde mensen. Gezien de kleinschaligheid van de boerderij is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze retraite. Boek dus tijdig om zeker te zijn van je plek.

De retraite wordt georganiseerd door mindful schrijver, ondernemer en bewegingsdocent Didie Schackman. Zij heeft voor deze unieke plek gekozen omdat ze een aantal jaren geleden een bezoek bracht aan Simply Canvas Farm. Daar ontmoette ze eigenares Sandra Alderden en haar man Santi, een voormalige non en monnik van het mindfulness klooster Plum Village. Met Sandra bezocht Didie het nabijgelegen Plum Village waar monniken en nonnen leven volgens de mindfulness traditie van zenboeddhist Thich Nhat Hanh. Na deze onvergetelijke ervaring zijn Didie en Sandra elkaar blijven volgen. Dat heeft geleid tot deze bijzondere 5-daagse Mindfulness Retraite.

Meer informatie en aanmelden: https://simplycanvas.eu/nl/workshops/mindfulness-retraite/

Evenement Eigenschappen

Startdatum 03-06-2022 17:00
Einddatum 08-06-2022 14:00
Max. deelnemers 16
Prijs per persoon zie website Simply Canvas Farm
Locatie Simply Canvas Farm, Frankrijk

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden