Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Mindfulness retraite bij Simply Canvas in Frankrijk

Onder begeleiding van boeddhistisch dharmaleraar Look Hulshoff Pol kun je deelnemen aan een mindfulness retraite van zaterdag 27 augustus tot en met donderdag 1 september 2022 bij Simply Canvas Farm in Frankrijk.

simply canvasWil je voelen wat goed voor je is? Mis je jezelf? Ontdek jezelf vanuit mindfulness, in de natuur en met aandacht. Ga op deze zesdaagse mindfulness retraite in Frankrijk. Een unieke kans om je gedachten en lichaam tot rust te brengen in een omgeving die je in balans brengt.

Ervaar deze mindfulness retraite om jezelf te ‘ont’moeten op een plek die je alles geeft wat je nodig hebt. Je gaat aan de slag met je gedachten en gevoelens in een prettige omgeving. Je komt samen met mensen die vanuit mindfulness invulling hebben gegeven aan hun leven. De oefening van mindfulness komende vanuit de traditie van zenmeester Thich Nhat Hanh van Plum Village.

Programma
Op zaterdag arriveert iedereen en ga je gezamenlijk dineren op de boerderij aan een lange tafel. Dat is ook het moment waarop je kennis maakt met de andere groepsgenoten. De dagen daarna volg je een fijn programma met meditaties, wandelingen, oefeningen, gesprekken en mindfulness activiteiten op de boerderij. Dit zorgt voor een natuurlijke vertraging van je drukke mind. En je gaat ervaren hoe het voelt om vrij te zijn in je gedachten en lichaam. De dagindeling hieronder geldt in principe voor iedere dag. De activiteiten zullen verschillend zijn. Ook is er ruimt voor vrije tijd en een bezoek aan het mindfulness klooster Plum Village. Alles is vrijblijvend en je bepaalt zelf waar je aan deelneemt. Op donderdag vertrekt iedereen nar het ontbijt weer naar huis of je hebt de mogelijkheid om de dag te verblijven op de farm.

• 07:00 Do-in en chi-gong oefeningen of snelwandelen
• 07:30 Begeleide zitmeditatie
• 08:15 Ontbijt
• 09:30 Ochtendprogramma
• 11:30 Loopmeditatie / natuurcoaching
• 13:00 Lunch
• 14:30 Middagprogramma
• 16:30 Theepauze
• 17:00 Delen van ervaringen
• 18:30 Avondeten
• 20:00 Avondprogramma
• 21:00 Zitmeditatie in stilte
• 21:30 Stilte periode gaat in

Locatie
Simply Canvas Farm is een kleinschalige vakantie/retraite plek met 3 gites en 6 safaritenten. Je verblijft op de rustgevende plek die Sandra en Santi gecreëerd hebben. Je slaapt in een tweepersoons gedeelde safaritent of in een huisje (€125 toeslag alleen gebruik). Alle accommodaties zijn ingericht met uitstekende boxspring bedden. De grote safaritenten van 9 bij 7 meter zijn inclusief een grote veranda en staan ruim verspreid over het terrein. Er is elektriciteit, eenvoudige kookgelegenheid en je eigen privé badkamer op een paar meter afstand. Alle tenten staan verspreid over een gebied van ongeveer 4.000m2 en hebben vrijelijk uitzicht.
De eigenaren van Simply Canvas, Sandra en Santi, beiden voormalig kloosterling van Plum Village, hebben hun dagelijks leven ingericht met veel ruimte voor rust en stilte, leven in aandacht en in contact met de natuur. Zij zullen je meenemen door hun bijzondere permacultuurtuin. Ze delen hun keuzes in het leven gericht op de natuur om je te ondersteunen bij het verbinden met jezelf, je innerlijke aandacht en de natuur. Op de laatste dag, ontbijten we samen en nemen we afscheid van elkaar. Je bent dan vrij om te vertrekken wanneer je wilt.

Leraren
Twee ervaren en inspirerende teachers staan deze retraite voor je klaar. Vanuit een mooie mindfulness basis geven ze je rust en vertrouwen om deze retraite in Frankrijk jezelf te kunnen zijn.

Look Hulshoff Pol is al meer dan twintig jaar bezig met mindfulness. In 1998 maakte hij voor het eerst kennis met zenleraar Thich Nhat Hanh. Hij was dusdanig onder de indruk van mindfulness, dat hij zich volledig ging richten op deze leefwijze. In 2010 werd hij door Thich Nhat Hanh benoemd tot leraar. Sindsdien heeft Look meerdere retraites georganiseerd in Portugal (waar hij geruime tijd woonde) met monniken en nonnen uit het Franse mindfulness klooster Plum Village en het Duitse instituut EIAB. Verder heeft Look veel aandacht voor ons klimaat en begeleidt hij natuurcoaching sessies. Zo helpt hij jou om met hulp van elementen uit de natuur diepgaander te kijken naar wat er in je leeft.

Aranka Vos heeft veel ervaring op het gebied van ademwerk en kennis over de werking van je zenuwstelsel. Zij is expert in Biodynamic Breathwork and Trauma Release (BBTRS). Vanuit stilte en aandacht biedt zij ruimte voor je innerlijke vraagstukken en heling. Door ademwerk laat zij je inzien hoeveel trauma er in het lichaam is opgeslagen. Hiervoor gebruikt zij verschillende ademvormen, voelen en circulaire ademhaling om zo met kleine stapjes kennis te kunnen maken met je zenuwstelsel. Door haar methode ga je je lichter voelen en begrijpen hoe je in elkaar zit; samen op reis naar je ziel.

simply canvas2Voor wie?
Je hoeft geen enkele ervaring te hebben met mediteren, mindfulness of oefeningen. Het is vooral belangrijk dat je jezelf meeneemt met alles wat je van nature bij je draagt. Voel je welkom en thuis op de boerderij met gelijkgestemde mensen. Gezien de kleinschaligheid van de boerderij is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze retraite. Boek dus tijdig om zeker te zijn van je plek.

Organisator
De retraite wordt georganiseerd door mindful schrijver, ondernemer en bewegingsdocent Didie Schackman. Zij heeft voor deze unieke plek gekozen omdat ze een aantal jaren geleden een bezoek bracht aan Simply Canvas Farm. Daar ontmoette ze eigenares Sandra Alderden en haar man Santi, een voormalige non en monnik van het mindfulness klooster Plum Village. Met Sandra bezocht Didie het nabijgelegen Plum Village waar monniken en nonnen leven volgens de mindfulness traditie van zenboeddhist Thich Nhat Hanh. Na deze onvergetelijke ervaring zijn Didie en Sandra elkaar blijven volgen. Dat heeft geleid tot deze bijzondere 5-daagse Mindfulness Retraite.

Meer informatie en aanmelden: https://www.didie.nl/retraites/mindful-retreat-in-frankrijk-augustus-2022/

Evenement Eigenschappen

Startdatum 27-08-2022 17:00
Einddatum 01-09-2022 14:00
Max. deelnemers 16
Prijs per persoon €695.00
Locatie Simply Canvas Farm, Frankrijk

Locatie Kaart