Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Thay vieren en voortzetten - online event

Thay vieren en voortzetten - online event

Op 11 oktober mogen we ter gelegenheid van Thay’s 94ste verjaardag zijn voortzetting vieren. Zijn voortzetting krijgt concreet vorm in zovele beoefenaars die daarin ondersteund worden door de Stichting Leven in Aandacht, de Nederlands-Vlaamse beweging rond Thich Nhat Hanh.

Op 26 april 2020 zouden we in Gent het 5de lustrum vieren van de Stichting. Met zoveel mogelijk sanghavrienden wilden we vieren waar we na 25 jaar staan, én stilstaan bij de rijkdom die de lessen van Thay voor de toekomst bieden. Eveline Beumkes, medeoprichtster van St. Leven in Aandacht, zou met ons mee komen vieren.

Nog steeds heeft corona het sociale leven in haar ban en velen missen de voeding en het fysiek samenkomen van hun sangha. Hoe kunnen we Thay beter vieren dan door zijn voortzetting ook in deze moeilijke omstandigheden creatief verder vorm te geven? Een online feest dus, en de start van een nieuw projectje.

Concreet willen we op zijn verjaardag alsnog de Stichting en haar stichters onze dankbare en liefdevolle aandacht geven. We zijn dan ook verheugd dat Eveline Beumkes met ons komt meevieren. Daarnaast willen we ook onze dankbaarheid uitdrukken voor de wijsheid die Thay op zijn gekende eenvoudige manier met ons deelt. Vanuit het verlangen naar een manier om samen de 5 aandachtsoefeningen te kunnen reciteren, starten vanaf 9 november maandelijkse bijeenkomsten. (Klik hier voor meer info.) Bij wijze van teaser, maar vooral uit dankbaarheid voor de overgedragen wijsheid, doen we dat een eerste keer tijdens deze viering.

Programma
Je bent welkom vanaf 9u30. Je kan dan luisteren naar het chanten van Namo Avalokiteshvara.
Het officiële programma begint om 10 uur. We eindigen rond 12 uur.
Inhoud: een geleide meditatie, een interview met Eveline, recitatie van de 5AO en dharmadelen.

In de namiddag mag je je uitgenodigd weten door de monniken en nonnen van Plum Village om in verbondenheid met de wereldwijde sangha wandelmeditatie te beoefenen.

Deelnameprijs
Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden. De werking van de Stichting steunt echter volledig op dana (vrijgevigheid). Klik voor meer info op de groene knop bovenaan.

Aanmelden
Inschrijven hoeft niet.
Klik hier voor info over het gebruik van Zoom en de inloggegevens.
Zoom ID: 95459106983 pw 133199

Contact:  

Evenement Eigenschappen

Startdatum 11-10-2020 10:00
Einddatum 11-10-2020 12:00
Max. deelnemers Onbeperkt
Prijs per persoon deelname gratis
Locatie Online event

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden