Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Vrede in jezelf, vrede in de wereld - Weekend yoga en meditatie

peace in oneselfVan 24 t/m 26 september 2021 organiseren Heleen Zeilstra en Jivan de Klerk een Dru Yoga - en Meditatieweekend. Heleen en Jivan hebben een yogaschool en zijn beoefenaars in de traditie van Thich Nhat Hanh. Zij maken deel uit van sangha Kloosterburen.

Het weekend wordt gegeven op een unieke locatie op het Hogeland, De Hayemaheerd te Oldehove (provincie Groningen). Hier hoor je de stilte. De Hayemaheerd is een omgebouwde boerderij met een hele mooie groepsruimte. Bij goed weer zullen we ook yoga in de buitenlucht gaan doen.

Tevens is er een heerlijke biologische en vegetarische catering geregeld. Je overnacht in het zogenaamde strohotel. Je slaapt op een comfortabel prikvrij bed. Hierbij houden we nog steeds rekening met de Corona maatregelen. De kosten van dit weekend zijn € 300 euro, inclusief koffie, thee, 2 overnachtingen en alle maaltijden

Iedere dag gaan we op zoek naar de bron van vrede en geluk, waarvan we weten dat hij bestaat. Toch lopen we hem telkens mis door onze huidige levensstijl die veel van ons vergt. We zijn vaak bezig om deadlines te halen, we leven in de hoogste versnelling en onze agenda's zijn overvol met allerlei afspraken die we belangrijk achten. Wanneer we aan een goede vriend of kennis vragen 'Hoe gaat het met je ?' dan krijgen we vaak het antwoord 'Ik heb het Druk'. Het Japanse karakter voor druk betekent letterlijk 'je Hart kwijt raken'.

In dit Dru yoga- en meditatieweekend zul je verrast zijn dat door simpele maar effectieve technieken we weer verbinding kunnen maken met ons hart. Dru Yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Aangezien het hart en de hersenen voortdurend communiceren en elkaar wederzijds beïnvloeden kun je het hart gebruiken om negatieve gedachten te veranderen. Hierdoor zullen negatieve emoties en stress snel minder worden. We werken o.a. met EBR ’s (Energie Block Releases sequenties) om spanning en blokkades op te heffen. Specifieke Dru Yoga houdingen en praktische vredesoefeningen helpen ons rust en helderheid te krijgen. Dit geeft meer inzicht in ons huidige leven.

Naast Dru Yoga zullen we ook veel aandacht besteden aan Mindfulness. De mindfulness die we beoefenen komt uit de traditie van Thich Nhat Hahn. Deze traditie heeft vele praktische toepasbare en prachtige meditaties ontwikkeld.
Door mindfulness te combineren met Dru Yoga hebben we de sleutel in handen om vreugdevol en in vrede in het Hier en Nu te leven, zonder pijn van het verleden en zorgen over de toekomst. Wanneer je in het Nu leeft, heb je een afspraak met het leven.

Je eigen geluk creëren
De bekende Canadese neurowetenschapper Candace Pert heeft ontdekt dat gedachten en emoties in werkelijkheid chemische stoffen zijn die niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk tot in elke cel van je lichaam worden ervaren. Ze heeft aangetoond dat liefde en dankbaarheid een buitengewoon krachtig vermogen hebben om ons immuunsysteem te versterken. In dit weekend maken we gebruik van het principe dat gedachten en emoties ons kunnen ondersteunen. Hiermee hebben we de sleutel in handen om ons eigen geluk te creëren.

Er is tevens veel ruimte om op en rondom de Hayemaheerd te wandelen en hier de stilte en verbinding met onszelf en de natuur te ervaren.
Kortom een heerlijk weekend om helemaal op te laden, emotioneel in balans te komen en de verschuiving te maken van je hoofd naar je hart. Hierdoor kun je vrede ervaren. Op de zaterdagavond gaan we een inspirerende film bekijken. Het weekend is voor iedereen geschikt. Plezier en ontspanning staan bovenaan !

Kosten voor het gehele weekend zijn € 300 voor 2 overnachtingen, volledig pension en 6 dagdelen yoga- en meditatie.

Je opgave is definitief bij een aanbetaling van € 100 (Er zijn nog enkele plekken vrij, dus wacht niet te lang met aanmelden)

Tijdstip
24 september 17:00 u t/m 26 september 17:00 u 2021

Aanmelden
Telefonisch (0595-851338) / 06-37651169, of per email

Evenement Eigenschappen

Startdatum 24-09-2021 17:00
Einddatum 26-09-2021 17:00
Max. deelnemers 12
Prijs per persoon €300.00
Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden