Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Wandelen in aandacht op De Sallandse Heuvelrug

Thich Nhat Hanh heeft ons voortdurend voorgeleefd hoe we werkelijk kunnen Leven: door iedere stap die we zetten in volle aandacht te zetten. Alleen dan is onze geest in ons lichaam, kunnen we diep genieten van wat er is. Een ondersteunende omgeving helpt hierbij. En dat zijn zeker de bossen en golvende heidevelden met prachtige vergezichten van de Sallandse Heuvelrug. De wandeling is erg afwisselend en kent veel verschil in hoogte.

holtenTijdens het wandelen doen we gerichte meditatieve oefeningen, waarbij we al onze zintuigen gaan gebruiken om optimaal te genieten van de prachtige natuur om ons heen. We lopen door Het Numendal en de Diepe Hel, prachtige dalen ontstaan en gevormd door de laatste ijstijd. Ook bezoeken we de Canadese begraafplaats en lopen langs een van de mooiste stukken van het Pieterpad. Onderweg gaan we samen in aandacht genieten van onze eigen meegebrachte lunch en doen Tai Chi oefeningen. Het wordt een onvergetelijke tocht. En je bent van harte uitgenodigd om iemand mee te nemen!

Locatie
We verzamelen en eindigen op de parkeerplaats van het NS-station in Holten, waar horeca aanwezig is. Hier kunnen we de wandeling afsluiten met een drankje of ijsje alvorens we weer naar huis gaan.

Datum en tijd
Zaterdag 25 juli, 11:00 uur precies vertrekken we vanaf station Holten. Afstand ca 12 km. Rond 15:30 uur komen we weer aan bij station Holten.

hans rooversAlbertine 2020Begeleiding
Hans Roovers, sangha Hoogeveen, en Albertine Smit, lid van de Orde van Interzijn & Sangha Deventer, beiden actief in de Leven in Aandacht online sangha.

Meenemen
Voor de gezamenlijke picknick neemt iedere deelnemer een eigen lunchpakket & drinken mee (minimaal 1 liter pp) en wat verder voor jou nodig is om comfortabel te kunnen wandelen. Onderweg zijn geen toiletten, maar we lopen in de vrije natuur.

Aanmelden
Deelname is op eigen risico en geheel gratis, maar je dient je wel vooraf aan te melden via

Beschermende maatregelen
Indien je 24 juli griepklachten hebt zoals hoesten, verkouden, reukverlies, koorts of benauwd, dan kun je helaas niet deelnemen. Ook kun je niet deelnemen, indien je de 2 weken hiervoor contact had met iemand die een corona-infectie heeft, zelf besmet bent, of indien je een huisgenoot hebt met griepklachten zoals koorts en/of benauwdheid.
Bij de verzamelplek en tijdens het wandelen houden deelnemers die niet tot 1 huishouden behoren zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Contact:  

Evenement Eigenschappen

Startdatum 25-07-2020 11:00
Einddatum 25-07-2020 15:30
Max. deelnemers Onbeperkt
Prijs per persoon deelname gratis
Locatie NS station Holten

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden