Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Weet je het zeker? - weekendretraite met br Phap Xa

Phap XaSangha Leuven organiseert een retraite met de Nederlandse broeder Phap Xa van het EIAB. 
In dit weekend hebben we gelegenheid om als sangha langere tijd samen door te brengen, onze beoefening te verdiepen en ons te laten inspireren door elkaars aanwezigheid en die van enkele monastics. In het dagprogramma is ruimte voor zitmeditatie, loopmeditatie, maaltijden in aandacht en stilte, ontspanningsoefeningen en lezingen.

Tijdens deze retraite zullen we oefenen in aanwezig zijn in liefdevolle aandacht, niet alleen als we zitten of lopen, maar bij alles wat we doen. De retraite bestaat o.a. uit zit- en loopmeditaties (ook buiten), lezingen, uitwisselen van ervaringen en inzichten (dharmadelen),…

We beschikken over een gemeenschappelijke ruimte voor lezingen en meditaties, de tuin om lekker buiten te lopen en te rusten en verschillende één- en meerpersoonskamers.

Datum/ tijd
We starten op vrijdag 22 okt om 20u. Je bent welkom vanaf 18.30u. Er is op die eerste avond geen avondmaaltijd voorzien. We eindigen zondag 24 okt om 16.30u.

Locatie
De retraite vindt plaats in “La maison du chemin des Roches”, Chemin des roches 9 in 1370 Dongelberg.

Begeleiding
de retraite wordt begeleid door de Nederlandse broeder Phap Xa. De voertaal is Nederlands.

Voor wie
Enige meditatie-ervaring is aanbevolen maar niet noodzakelijk.

Kostprijs
De kostprijs voor de retraite is 160 € per persoon voor een meerpersoonskamer (meestal twee, soms drie), 190 € voor de eenpersoonskamers. Let wel, deze kostprijs dekt enkel de verblijfskost waarin twee overnachtingen, alle maaltijden en de huur van de gemeenschappelijke ruimte inbegrepen is. We willen je wel vragen naast dit bedrag ook voldoende dana te voorzien. Dana is een gift vanuit het hart voor de leraar en het onderricht en wordt na afloop ter plekke aan de leraar meegegeven. Met deze gift steunen we het EIAB.

Carpoolen
Voor het vervoer is er een carpool pagina, zodat diegene zonder auto eventueel kunnen meerijden met iemand die wel een auto heeft.

Praktisch
Een programma met meer informatie wordt een 2-tal weken vóór aanvang toegestuurd.

Inschrijving
Inschrijven kan door te mailen naar met vermelding van je naam en adres. Je inschrijving is pas definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld op onderstaand rekeningnummer met vermelding van je naam + retraite 2021.
Het aantal plaatsen en éénpersoonskamers is beperkt. De inschrijvingen worden chronologisch verwerkt.

Het bedrag mag gestort worden op
BE51 6528 2104 4862
BBRUBEBB
op naam van Sangha Leuven

Annulering
Annuleren kan alleen per e-mail. Bij annulering tot 30 dagen voor aanvang ontvang je je inschrijvingsgeld terug min 25€ administratiekost. Nadien kunnen we helaas geen terugbetaling meer geven.*
*Mocht de retraite niet kunnen doorgaan omwille van coronamaatregelen wordt wel het volledige bedrag terug betaald.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 22-10-2021 20:00
Einddatum 24-10-2021 16:30
Max. deelnemers Onbeperkt
Prijs per persoon 160 € / 190 €
Locatie la Maison du Chemin des Roches

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden