Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Mindfulnessretraite Zelfcompassie

Hoe stiller je wordt
 hoe meer je kan horen
- Thich Nhat Hanh

allardsoog

We verwennen onszelf dit stilteweekend, in de mooie natuur bij Allardsoog [1], met meditaties, bewegen in aandacht en wandelingen over de hei en door het bos, uitgevoerd volgens de traditie van Thich Nhat Hanh en Plum Village.

We staan stil bij wat we ervaren. We luisteren naar de natuur en naar het lichaam. Naast loop- en zitmeditatie beoefenen we metta-meditatie. Een weekend leven in aandacht, ontspanning en als het even kan geluk. Ter ondersteuning hiervan beoefenen we de gehele retraite het stilzwijgen. We onthouden ons een weekend van lezen, schrijven en ons mobieltje. In een veilige omgeving wordt zorgvuldige ondersteuning geboden.

Begeleiding: De retraite wordt begeleid door Wil van den Berg en Sietske Russchen, cat.1 trainers MBSR, MBCT en MBCL. Beiden zijn middels dvd’s, lezingen en boeken van Thich Nhat Hanh en de liedjes van Plum Village geïnspireerd door zijn traditie en hierin geoefend door het bijwonen van diverse retraites.

Begeleiding geven we op basis van dana (vrijgevigheid). Aan het eind van de retraite is er de gelegenheid om een financiële bijdrage te geven voor de begeleiding die je ontvangen hebt.

Praktische informatie: De retraite is van vrijdag 19.00 uur tot zondag rond 16.00 uur af, inclusief overnachting, vegetarische maaltijden zaterdag en zondag, koffie en thee. Bed- en badlinnen zelf meenemen of huren bij NIVON Allardsoog.  Aantal deelnemers: 12 tot 20.

Prijs: € 180 voor Nivon leden en € 240 wanneer je geen lid bent van het Nivon (exclusief dana voor de begeleiding). Voor € 40,00 ben je een jaar Nivonlid.

Meedoen? Wil je meedoen of ben je geïnteresseerd dan stemmen we graag met je af of ons aanbod je past:

Aanmelden: allardsoog@nivon.nl (telefoon 088-0990971)

stilte is niet de afwezigheid van iets 
het is de aanwezigheid van alles
John Grossmann

[1] Allardsoog ligt op het Drieprovinciënpunt van Drenthe, Groningen en  Friesland, vlakbij Bakkeveen. Het adres is: Jarig van der Wielenwei 42, 9343 TC Een-West. E-mail: allardsoog@nivon.nl

Evenement Eigenschappen

Startdatum 25-11-2022 19:00
Einddatum 27-11-2022 16:00
Max. deelnemers 20
Prijs per persoon 180 - 240 euro
Locatie NIVON natuurvriendenhuis, Allardsoog

Locatie Kaart