Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Landelijke Zingsangha - startdag

Taking Care of Suffering, Cultivating Joy

We zingen liedjes in de traditie van Thich Nhat Hanh, mantra’s uit alle windstreken en doen stembevrijdingsoefeningen. Eén van de Dharmadeuren binnen onze traditie is (samen)zingen. Onze stem brengt ons in contact met ons lichaam en dat wat wij op dat moment ervaren; ons lijden en onze vreugde. Het brengt ons in contact met elkaar en met alles wat is; zingen is interzijn.

We verkennen de ‘kunst van het lijden’ zoals Thich Nhat Hanh zo mooi kon zeggen. Door ons naar onze pijn toe te keren kunnen we er zorg voor dragen, er zijn voor onszelf en kan er verzachting en ruimte ontstaan. Door ook (te leren) vreugde in ons leven te voeden kunnen we genieten van het moois dat “levend zijn” met zich meebrengt en energie hebben voor de moeilijkere momenten in het leven. 

Een stukje tekst uit de Lotus Soetra: “Muziek kan harmonie in ons en binnen de sangha creëren. Chanten en zingen helpen ons om te concentreren en voedt ons inzicht, toewijding en geluk”.

Deze ZingSangha is een sangha waar je steeds weer opnieuw aan kunt komen; iedere sanghamiddag vormen we een nieuw koor. Je kan per keer kiezen of je meedoet.

MirandaJoriekDe middag wordt begeleid door Joriek Rijsenbilt en Miranda van Schadewijk, beiden lid van de Orde van Interzijn.

Het programma bevat veel stilte momenten. We doen lichte bewegingsoefeningen en stembevrijdingsoefeningen. We eindigen met de mogelijkheid tot dharmadelen en te luisteren naar elkaars ervaringen van de middag. 

  • Inloop 13.30, start 14.00 tot 18.00 uur
  • Locatie: de Kapel van de Bergkerk. Adres: Dr. A. Kuyperlaan 2, 3818JC Amersfoort, op 10 minuten loopafstand van CS Amersfoort.
  • Aanmelden bij Joriek jrijsenbilt@hetnet.nl
  • Kosten: € 10,- en Dana, contant te voldoen
  • Neem voor de terugreis, om uit te delen aan de andere zangers, een lekkere (gezonde) versnapering mee.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 12-11-2023 14:00
Einddatum 12-11-2023 18:00
Max. deelnemers 30
Prijs per persoon €10.00
Locatie Bergkerk, Amersfoort

Locatie Kaart