Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

2 boeddha's op 1 kussen - Retraiteweekend voor geliefden

Van 24 01 2020 20:00 tot 26 01 2020 17:00
Geplaatst door Cilia Galesloot
Categorieën: Verdiepingsprogramma LIA
Gezien: 2277

Beschrijving

Een retraiteweekend voor geliefden, begeleid door Jorieke Rijsenbilt  en Ellen Starmans. Thema: Liefhebben - liefde zijn

“Liefde kan onze grootste vreugde zijn of - als die wordt verward met begeerte en gehechtheid - ons grootste leed. Door te begrijpen wat onze wortels van lijden zijn en door onszelf en onze geliefde grondig te leren kennen, kunnen we de ontspanning, vreugde en vrede ervaren die voortkomt uit ware liefde.” Tekst uit boek Intimiteit van Thich Nhat Hanh.

Programma: het weekend bevat  een Dharma-lezing, zit-, loop-, eet- en werkmeditatie, stilteperioden, lichamelijke oefeningen, totale ontspanningsoefening, zingen, stembevrijdingsoefeningen, schrijfopdrachten en oefenen in diep luisteren en juist spreken. Lees meer over stembevrijding.

Ellen en JoriekeBegeleiders: Jorieke Rijsenbilt (r), psychotherapeut, en Ellen Starmans (l), muziekdocent. Beiden zijn lid van de Orde van Interzijn van Thich Nhat Hanh en stembevrijder.

Voor wie: Geliefden die oefenen in de traditie van Thich Nhat Hanh of een andere boeddhistische traditie, zijn van harte welkom. Soms is één van beide partners wat minder vertrouwd met de boeddhistische beoefening. Voor deelname aan dit weekend hoeft dat geen bezwaar te zijn.

Sangha zijn: We leven samen in aandacht, als een Sangha. Dat betekent o.a dat we met elkaar bijdragen  aan de zorg voor de maaltijden en het huis

Locatie: Vriendenhuis Nooitgedacht in Tricht. Lees meer over de faciliteiten aldaar. Kort tevoren sturen we nog een routebeschrijving en een carpoollijst, plus de laatste informatie wat mee te nemen etc. Voor alle paren is een eigen slaapkamer beschikbaar. 

Data en tijden: Je bent welkom op vrijdag 24 januari vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 20.00 uur. We eindigen zondag 26 januari om 17.00 uur. Omwille van de groepsenergie vragen we je alleen aan het weekend mee te doen als je het gehele weekend aanwezig kunt zijn.

Kosten: A Tarief: € 60 p.p. ofwel € 120 per stel. B Tarief: Voor studenten en mensen met een beperkt inkomen is de prijs: € 90 per  stel. 
Na afloop wordt Dana gevraagd voor zowel het Vriendenhuis als voor de begeleiders van het weekend. 

Aanmelden: Het weekend is helaas al volgeboekt. Enkele stellen kunnen zich nog opgeven voor de wachtlijst via .
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie. 

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden