Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Mindful in actie - 5-daagse retraite

Van 11 03 2020 17:00 tot 15 03 2020 16:00
Geplaatst door Cilia Galesloot
Gezien: 836

Beschrijving

A retreat for climate change, peace and for social activists

In deze retraite zullen we diep in de basis van ons handelen kijken om het lijden in de wereld te kunnen verzachten. Of we ons nu inzetten voor alle levensvormen en een duurzame manier van leven op aarde of voor een duurzame manier van samenleven in harmonie, vrijheid en gerechtigheid, we zullen samen kijken hoe we kunnen voorkomen dat we niet verzanden in boosheid, verdriet en geweld. Als we gelukkige mensen willen zijn en blijven, zal de beoefening van bewuste aandacht, concentratie en inzicht, die ons helpt de energie van mededogen, vreugde en vrede te cultiveren, onze dagelijkse voeding moeten zijn.

In deze retraite zullen we een veilige ruimte creëren, waarin ieder van ons leren, helen en transformeren kan, zodat we ons diepe verlangen om verandering en transformatie teweeg te brengen, kunnen versterken en tegelijkertijd een stabiele toevlucht te zijn voor degenen die ons nodig hebben. We zullen luisteren naar lezingen van dharmaleraren uit Plum Village en van mensen die al actievoeren vanuit bewuste aandacht, we zullen dharmadelen in een groep en we zullen tijd hebben om uit te rusten, te ontspannen en over ons leven na te denken.

Een diepe ambitie de wereld te helpen is niet genoeg, als we niet weten hoe we voor ons eigen lichaam en geest kunnen zorgen. Daarom is het belangrijk de kunst van het ‚stoppen’ te leren, zodat we naar ons lichaam en onze geest kunnen kijken en te checken waar we op dit moment staan, voordat we onze handelingen buiten in de wereld voortzetten. Dankzij de beoefening van loopmeditatie, bewuste ademhaling, zitmeditatie en het gezamenlijk eten in aandacht zullen we de vaardigheid van stoppen cultiveren, ontspannen en onszelf toestaan de heiligheid van het leven en de wonderen die in het huidige moment altijd beschikbaar zijn diep aan te raken.

Begeleiding: Deze retraite wordt door nonnen en monniken uit Plum Village en leden van jongerenbeweging WakeUp georganiseerd. De lezingen, presentaties en het delen in besloten kring zullen voornamelijk in het Engels plaatsvinden. 

Cursustaal: Engels (ev Duits).

Meer info en aanmelden bij website EIAB

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden