Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Soetra De Acht Inzichten - Studiedag 1/3

De Boeddha heeft in zijn leven veel leerredes gegeven die bewaard zijn gebleven als Soetra en ook na hem zijn er talloze Soetra’s geschreven, die ook in de huidige tijd nog het lezen, bestuderen en naleven waard zijn. In deze korte serie van 3 studiedagen worden drie Soetra’s behandeld die van betekenis kunnen zijn voor ons leven. De serie:

  • zaterdag 19 september: De Acht Inzichten van de grote wezens door Hilly Bol
  • zaterdag 10 oktober: Het net van sensuele liefde door Jorieke Rijsenbilt
  • zondag 22 november: de Hartsoetra door Tineke Spruytenburg
Je bent welkom om de hele serie te volgen, maar de dagen zijn ook afzonderlijk te volgen.

Zaterdag 19 september: De Acht Inzichten van de grote wezens

Hilly BolBegeleiding door dharmaleraar Hilly Bol

Thema: Op deze verdiepingsdag zullen we (inter)actief met elkaar een soetra bestuderen. Deze soetra gaat over eenvoud, vrijgevigheid en compassie en is relevant voor onze gewone beoefening in ons gewone dagelijks leven. We zullen samen mediteren op elementen uit deze soetra en in kleine groepjes zo nu en dan iets met elkaar uitwisselen. Daarnaast zal op deze dag ruimte zijn voor loopmeditatie, gezamenlijk eten in stilte en voor total relaxation. Door op deze dag samen te oefenen kunnen we een licht voor onszelf en voor elkaar zijn. Neem pen en papier mee om tussendoor enkele aantekeningen te kunnen maken.

De tekst van de soetra vind je onderaan deze aankondiging, maar er zal ook een exemplaar voor je klaar liggen.

Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur. 

Programma: In de ochtend is er een lezing over het thema. Tijdens deze dag wisselen we inzichten en ervaringen uit in kleine groepen. Vragen kunnen worden voorgelegd in een Vraag & Antwoord sessie. Deze dag is ook een dag van aandacht, rust en stilte. We beoefenen zit- en loopmeditatie (buiten) en eten grotendeels in stilte. 

Voor wie? Iedereen is van harte welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ onderaan deze aankondiging. Daar staat ook een routebeschrijving op. Een  carpoollijst wordt tevoren toegestuurd zodat je een afspraak kunt maken om mee te rijden. 

DeelnameprijsTarief A: € 25, inclusief koffie en thee. Na afloop wordt Dana (donatie) gevraagd voor de leraar als dank voor het onderricht. Tarief B (voor studenten en mensen met een beperkt inkomen): € 15. Na afloop wordt Dana gevraagd voor de leraar als dank voor het onderricht en bijdrage aan haar levensonderhoud.
Je wordt gevraagd zelf je vegetarische lunch mee te nemen.

Aanmelden: Deze dag is volgeboekt. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst via .   
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie. 

Coronamaatregelen: Uiteraard volgen wij alle adviezen van de overheid om de bijeenkomst coronaproof te maken. Als je verkouden bent of veel hoest vragen we je niet te komen. Vanwege de afstand van 1.5 m kunnen er maximaal 28 personen deelnemen.

Contact:  

Lees hier de tekst van de Soetra over de Acht Inzichten

Evenement Eigenschappen

Startdatum 19-09-2020 10:00
Einddatum 19-09-2020 16:00
Registratie Startdatum 01-07-2020
Max. deelnemers 28
Ingeschreven 26
Aantal plaatsen 2
Prijs per persoon Van 15 tot 25 euro
Locatie Internationaal Theosofisch Centrum, Naarden
Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden