Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Ademen met Moeder Aarde - Retraite

Thema: De weekendretraite ‘Ademen met Moeder Aarde’ is voor wie uitdrukking wil geven aan de liefde voor en de verbondenheid met Moeder Aarde. Ademen met Moeder Aarde is meer nodig dan ooit. Bijna dagelijks zien en horen we nieuwsberichten over massale uitsterving van leven, extreme droogte, overstromingen, bosbranden etc.  Deze berichten roepen heftige en soms overrompelende emoties op.

In dit weekend geven we ruimte aan deze emoties. We kijken hoe de oefening van aandacht ons kan helpen bij deze emoties te blijven en ons helderheid van geest kan geven. Met deze helderheid kunnen we in ons persoonlijk leven in actie komen. Dat kunnen we alleen doen, maar ook als sangha samen zoals Thay in zijn calligrafie ‘Go as a river’aangeeft. We kunnen in het weekend kijken welke verdere acties we in sanghaverband kunnen ondernemen.

Programma: het weekend bevat  o.a. een Dharma-lezing, zit-, loop-, eet- en werkmeditatie, stilteperioden, dharma-delen, lichamelijke oefeningen en totale ontspanning.

Look Hulshoff PolmarjolijnBegeleiders: Look Hulshoff Pol en Marjolijn van Leeuwen, beiden dharmaleraar in de traditie van Thich Nhat Hanh

Voor wie: Iedereen is welkom

Sangha zijn: We leven tijdens het weekend samen in aandacht, als een Sangha. Dat betekent o.a dat we met elkaar bijdragen  aan de zorg voor de maaltijden en het huis.

Locatie: Vriendenhuis Nooitgedacht in Tricht. Lees meer over de faciliteiten aldaar. Kort tevoren sturen we nog een routebeschrijving en een carpoollijst, plus de laatste informatie wat mee te nemen etc.

Data en tijden: Je bent welkom op vrijdag 18 september vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 20.00 uur. We eindigen zondag 20 september om 17.00 uur. Omwille van de groepsenergie vragen we je alleen aan het weekend mee te doen als je het gehele weekend aanwezig kunt zijn.

Kosten: Er is één tarief: € 60. Na afloop wordt Dana gevraagd voor zowel het Vriendenhuis als voor de begeleiders van het weekend. 

Aanmelden: Via deze website vanaf 1 juni 2020. Zie knop inschrijven onderaan deze pagina (verschijnt t.z.t.).
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie. 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 18-09-2020 20:00
Einddatum 20-09-2020 17:00
Registratie Startdatum 01-07-2020
Max. deelnemers 18
Ingeschreven 0
Aantal plaatsen 18
Prijs per persoon €60.00
Locatie Vriendenhuis Nooitgedacht, Tricht

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden