Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Recitatie Vijf Aandachtsoefeningen - Online Ceremonie

Maandelijkse online Ceremonie van de Recitatie van de Vijf Aandachtsoefeningen met Dharmadelen.

5 preceptsDe Vijf Aandachtsoefeningen staan voor de boeddhistische visie op een universele spiritualiteit en ethiek. Ze zijn de concrete weergave van de leringen van de Boeddha over de Vier Edele Waarheden en het Edele Achtvoudige Pad, het pad van juist begrip en ware liefde dat leidt naar heling, transformatie en geluk voor onszelf en voor de were

Bij het aannemen van de Vijf Aandachtsoefeningen worden we aangemoedigd om deze te bestuderen, te beoefenen en te reciteren om zo ons begrip en beoefening van deze aandachtsoefeningen te verdiepen. 

De ceremonie van de recitatie van de vijf aandachtsoefeningen heeft een eigen dynamiek en ritme en wordt gedragen wordt door de aandacht en concentratie van de deelnemende kring van beoefenaars.

Programma: Deze maandelijkse online bijeenkomsten bestaan uit twee delen: de ceremonie van de recitatie van de Vijf Aandachtsoefeningen en een gelegenheid tot dharmadelen over een van de aandachtsoefeningen.

Voor wie: Deze bijeenkomsten zijn voor elke geïnteresseerde beoefenaar die de Vijf Aandachtsoefeningen heeft aangenomen toegankelijk.

Data:

  • 10 April: Aandachtsoefening vier. Liefdevol spreken en aandachtig luisteren
  • 15 Mei: Aandachtsoefening twee. Werkelijk geluk
  • 12 juni: Aandachtsoefening vijf. Heling en voeding

Tijd: 7:15 - 10:00 uur

Begeleiding: De begeleiding wordt gedaan door leden van de orde van interzijn: Maria Moonlion, Albertine Smit en Peter van Leeuwen

Aanmelden: Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst via de knop Inschrijven onderaan deze pagina. We plaatsen je naam en mailadres op een verzendlijst, zodat je ook voor de volgende bijeenkomsten uitgenodigd wordt.
Na aanmelding ontvang je kort voor de bijeenkomst een bevestiging met hierin een link van de ZOOM bijeenkomst.
Aantal deelnemers: max 33 + 3 begeleiding

Kosten: De bijeenkomsten zijn in principe gratis. Er kan echter een vrijwillige bijdrage (dana) worden gegeven welke ten goede komt aan de kloosters van de Plum Village gemeenschap. Via deze donatie link kun je je bijdrage geven aan de internationale Plum Village kloostergemeenschap.

Contact:  

Evenement Eigenschappen

Startdatum 10-04-2021 07:15
Einddatum 10-04-2021 10:00
Max. deelnemers 30
Ingeschreven 24
Aantal plaatsen 6
Prijs per persoon donatie aan Plum Village gemeenschap

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden