Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Druyoga en Mindfulness - Retraite

Buddha Mind, Buddha Body

In dit weekend zullen we de verbinding tussen ons lichaam en onze geest gaan ervaren en in balans brengen d.m.v. Dru Yoga en Mindfulness.

Voor de Boeddha zijn lichaam en geest 2 aspecten van dezelfde medaille. Lopen is simpel de ene voet voor de andere plaatsen. Maar vaak zijn we niet met onze geest aandachtig bij het lopen. We zijn met onze gedachten ergens anders, zoals bij onze projecten, zorgen of problemen. Wanneer we de onderlinge afhankelijkheid van lichaam en geest gaan begrijpen, kan een simpele daad als aandachtig lopen, ons veel vreugde en lichtheid geven.

‘True Happiness comes from Mindfulness’   - Thich Nhat Hanh -

In dit weekend gebruiken we Dru Yoga en Mindfulness als een brug tussen lichaam en geest. Door deze verbinding te leggen kunnen we leren volledig aanwezig te zijn. Onze ademhaling staat hierbij centraal. Dru yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Liefde, mededogen en dankbaarheid zijn kwaliteiten van het hart. Ze hebben een buitengewoon krachtig vermogen om ons immuunsysteem te versterken. In dit weekend maken we gebruik van het principe dat positieve gedachten en emoties ons kunnen ondersteunen. Hiermee hebben we de sleutel in handen om ons eigen geluk te creëren. We leren hoe we lichaam en geest kunnen ontspannen. We breken met de gewoonte om altijd iets te moeten doen. Voor een goede lichamelijke- en geestelijke gezondheid is de kunst van vertragen en loslaten onmisbaar. 

Naast Dru Yoga beoefenen we Mindfulness vanuit de traditie van Thich Nhat Hanh. Mindfulness is een energie die we genereren wanneer we onze geest terugbrengen naar ons lichaam en in contact komen met het huidige moment. We worden ons bewust van de ademhaling en komen terug bij onszelf.

In dit weekend maken we tevens gebruik van de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken vanuit de neuropsychologie. De bekende Canadese neurowetenschapper Candace Pert heeft baanbrekend werk verricht in het onderzoek naar de body-mind verbinding. Ze heeft ontdekt dat gedachten en emoties in werkelijkheid chemische stoffen zijn die niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk tot in elke cel van je lichaam worden ervaren.

Voor wie: het weekend is voor iedereen geschikt. Plezier, zelfliefde en ontspanning staan centraal. Kortom een heerlijk weekend om jezelf weer helemaal op te laden en in balans te brengen.

Heleen en JivanBegeleiding: door Heleen Zeilstra en Jivan de Klerk (foto), yogadocenten en beoefenaars van mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh. Zie voor meer info: www.drulotus.nl 

Tijdstip: vrijdag 13 nov 18:00 uur tot 15 nov 17:00 uur. Je bent vrijdag welkom vanaf 16 uur. Zondag stopt het programma om 16 uur. Na opruimen en schoonmaak zijn we uiterlijk 17 uur klaar om te vertrekken.

Locatie: Centrum Bosoord, Hoofdweg 109, 7371 GE Loenen. Meer praktische info over Bosoord. Vanwege de Coronamaatregelen is het aantal deelnemers beperkt. Er zijn eenpersoonskamers beschikbaar. Stellen en mensen die familie of goede vrienden zijn kunnen een tweepersoonskamer boeken.

Kosten: vast tarief volpension + dhana voor de leraren. Dhana is de vergoeding vanuit het hart voor het werk van Heleen en Jivan. Het betreft dus hun inkomen. De hoogte van de dhana bepaal je zelf, naar gelang je financiële draagkracht en naar wat de retraite je gebracht heeft. Je geeft de dhana anoniem, aan het eind van het weekend, d.m.v. een gesloten envelop.
Deelnameprijs: A tarief 200 euro. B tarief voor studenten en mensen met een beperkt inkomen 150 euro. 

Aanmelden: De inschrijving verloopt online via deze website vanaf 1 september 2020. Zie de knop ‘Inschrijven’ onderaan deze aankondiging (verschijnt tzt). De inschrijving is definitief na betaling. 
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact:  

Evenement Eigenschappen

Startdatum 13-11-2020 18:00
Einddatum 15-11-2020 17:00
Registratie Startdatum 01-09-2020
Max. deelnemers 18
Ingeschreven 17
Aantal plaatsen 1
Prijs per persoon Variërend van 135 tot 180 euro
Locatie Bosoord, Loenen

Locatie Kaart

Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden