Skip to main content

Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Verbinding met jezelf, verbinding met de sangha - Dag van Aandacht

In september 2020 bestond de Refter sangha 25 jaar. Dat zou gevierd worden met een dag van aandacht, maar Corona gooide roet in het eten.

Inmiddels bestaat de sangha 28 jaar, floreert de sangha en zijn er inmiddels drie sangha’s in Nijmegen. Dat willen we graag vieren. Daarom hebben we dharmalerares Joriek Rijsenbilt uitgenodigd om een dag van aandacht te begeleiden, met woord, beweging en zang.

Het thema van de dag is:  

Verbinding met jezelf, verbinding met de sangha

verbinding

Van harte welkom op deze dag van aandacht waarop we samen wat dieper in gaan op dit thema. Naast een Dharma lezing, zullen we elkaar ontmoeten bij de vertrouwde beoefening van zitmeditatie, loopmeditatie, zingen en Dharmadelen en in enkele alternatieve werkvormen.

Wat moet de sangha zijn om je te kunnen verbinden? Een veilige plek, waar je van hart tot hart kunt delen en in de traditie kunt oefenen. Waar je leert hoe te leven met de Dharma, waar je liefde en begrip vindt. Ja dat kan de sangha allemaal zijn.

En wat kun jij zijn? Je kunt bijvoorbeeld ontvankelijk - openhartig - authentiek- en compassievol zijn. Dat kan heel kwetsbaar voelen. Hoe kunnen we onszelf en elkaar daarbij ondersteunen… een Boeddha zijn voor elkaar? Want…

“Het is mogelijk dat de volgende Boeddha niet de vorm van een individu zal aannemen. De volgende Boeddha kan de vorm aannemen van een gemeenschap, die begrip en liefdevolle vriendelijkheid beoefent”. - Thich Nhat Hanh

We zijn op weg! “Weet je het zeker?”

De dag vindt plaats op zaterdag 23 september in de Refter, Rijksstraatweg 37, 6574 AC Ubbergen van 10-17 uur. Inloop vanaf half 10. Neem je eigen vegetarische lunch mee en geld voor dana voor de dharmalerares. Voor soep wordt gezorgd. Kussentjes en matjes zijn aanwezig.

Kosten: De deelnameprijs is € 15.  In deze prijs zijn alleen de organisatiekosten verwerkt. Je kunt na afloop Dana geven aan de leraar als dank voor haar onderricht. 

Meenemen: Neem je eigen vegetarische lunch mee. Wij zorgen voor soep. Eventueel je eigen meditatiekussen of bankje. Matjes en kussentjes alsook stoelen zijn aanwezig.

Aanmelden: Vanaf 1 augustus 2023 is er gelegenheid in te schrijven via deze website. Zie de knop Inschrijven onderaan deze aankondiging.
Als de dag is volgeboekt dan kun je je opgeven voor de wachtlijst via liaprogramma@aandacht.net

Annuleringsvoorwaarden: we hanteren de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Contact: liaprogramma@aandacht.net

Evenement Eigenschappen

Startdatum 23-09-2023 10:00
Einddatum 23-09-2023 17:00
Max. deelnemers 40
Ingeschreven 40
Aantal plaatsen 0
Sluitingsdatum 22-09-2023 20:00
Prijs per persoon 15 euro
Locatie De Refter, Ubbergen (bij Nijmegen)

Sorry, dit evenement is volgeboekt. Klik op Details voor meer info.

Locatie Kaart