Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Meditatiedagen & Retraites

Stichting Leven in Aandacht organiseert meditatiedagen en retraites in Nederland en Vlaanderen - onder de noemer Verdiepingsprogramma. Alle activiteiten hebben de mindfulness traditie van Thich Nhat Hanh als basis. De dagen en weekends worden begeleid door ervaren beoefenaars, zoals Dharmaleraren en leden van de Orde van Interzijn

Al benieuwd naar ons programma voor 2019? Kijk hier 

Mindfulness op school - Retraiteweekend voor leerkrachten

Tijdstip
09 Nov 2018 18:00 tot 11 Nov 2018 16:00
Locatie
Bosoord, Loenen Hoofdweg 109, 7371 GE Loenen, Nederland
Beschrijving

Werk jij in het onderwijs en wil je niet langer worden opgeslokt en opgejaagd door de eisen van het systeem? Wil je de passie terug die maakte dat jij voor het prachtige beroep van leraar koos? Wil je bewust aanwezig zijn en (meer) dat doen wat goed is voor jou en voor je leerlingen? Wil je leren hoe je mindfulness kunt toepassen op school en in je lessen? Meld je dan aan voor deze retraite en gun jezelf en je leerlingen/studenten een nieuwe start!

Data en tijden: Het programma begint vrijdag 9 november om 18.00 uur en eindigt zondag 11 november om 16.00 uur. Vrijdag ben je welkom vanaf 16 uur. We starten met een broodmaaltijd. Na afloop op zondag is er een gezamenlijk opruimen en schoonmaak.

Locatie: Conferentiecentrum Bosoord in Loenen. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd. Lees meer over de accommodatie van Bosoord.

Tineke 2014Begeleiding: De retraite wordt begeleid door Claude Acker en Tineke Spruytenburg, Zij zijn beiden afkomstig uit het onderwijs. Ze beoefenen mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh en zijn lid van de Orde van Interzijn; Tineke is ook dharmaleraar

Sinds vele jaren begeleiden Tineke en Claude (onderwijs-)retraites in Nederland, Duitsland (EIAB) en Frankrijk (Plum Village). Vaak in het verband van Wake Up Schools, een internationale beweging vanuit Plum Village, die de toepassing van mindfulness in het onderwijs stimuleert.

ClaudeVanaf 2013 geven Tineke en Claude vanuit hun samenwerkingsverband HappyTeachers.nu workshops, trainingen en cursussen over mindfulness bij onderwijsorganisaties, scholen en schoolteams, onder andere bij de afdeling Services van het Bestuur Rotterdams Openbaar Onderwijs en de Internationale school van Amsterdam. 

Organisatie: Deze retraite wordt georganiseerd vanuit de Nederlandstalige Wake-Up Schools en HappyTeachers.NU, samen met Stichting leven in Aandacht

Kosten: € 160 (inclusief koffie, thee, een comfortabele hotelkamer, heerlijke vegetarische maaltijden). Na afloop wordt dana gevraagd voor de beide begeleiders.
De 1-persoonskemers zijn helaas volgeboekt. Je kunt je wel opgeven voor de wachtlijst hiervoor via .  Voor een linnenpakket € 5. 
Reductie: Voor studenten, of mensen met een vergelijkbare inkomenssituatie, is de prijs € 120

Inschrijven: de inschrijving loopt online via deze website en start 1 augustus 2018. Tegen die tijd verschijnt de knop 'Inschrijven' onderaan deze aankondiging. Je inschrijving is definitief na betaling. Je kunt annuleren tot 14 dagen voor de startdatum van dit weekend. Je krijgt dan 75% van het inschrijfgeld retour. Het verwachte aantal deelnemers is 15-20..

Ervaring van een directeur van een basisschool:

Ik ben samen met een groepje  leerkrachten de uitdaging aangegaan en we hebben 6 lessen van Tineke en Claude gevolgd. Hierin stonden meditaties en heel bewust aandacht schenken aan één handeling tegelijk centraal. De koppeling met de onderwijspraktijk was tijdens de lessen goed aanwezig. Hoe krijg ik een rustmomentje, terwijl ik voor de groep sta? Welke oefeningen vinden kinderen ook leuk om te doen? Tineke en Claude gaven goede tips mee.
Terugkijkend op de lessen is het alsof we door een andere bril zijn gaan kijken….

Happy teachers boekMeer lezen: Happy Teachers change the World biedt handvatten om de oefeningen die je tijdens de retraite leert, op je school in de praktijk te brengen. Helaas is dit boek (nog) niet vertaald.

Contactinformatie
E-mailadres:

 

Er zijn ruim 70 meditatiegroepen. Zoek een groep (sangha) bij jou in de buurt

homepage image placeholder