Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Meditatiedagen & Retraites

Stichting Leven in Aandacht organiseert meditatiedagen en retraites in Nederland en Vlaanderen - onder de noemer Verdiepingsprogramma. Alle activiteiten hebben de mindfulness traditie van Thich Nhat Hanh als basis. De dagen en weekends worden begeleid door ervaren beoefenaars, zoals Dharmaleraren en leden van de Orde van Interzijn

Al benieuwd naar ons programma voor 2019? Kijk hier 

Meditatie en Stembevrijding: een dag zingen in aandacht

Tijdstip
03 Nov 2018 10:00 tot 03 Nov 2018 17:00
Locatie
Int.Theosofisch Centrum, Naarden Meentweg 9, 1411 GR Naarden, Nederland
Beschrijving

Een zangdag met Jorieke Rijsenbilt, psychotherapeut en Ellen Starmans, muziekdocent, beiden stembevrijder en lid van de Orde van Interzijn

Het thema is Vertrouwen.

Het is een wijdverbreid misverstand dat zingen een vaardigheid zou zijn die sommigen wél en anderen niet kunnen aanleren. Zingen is een natuurlijk fenomeen, het is natuurlijker dan spreken. Je hoeft dus niet je best te doen om zo goed mogelijk te zingen. Je kunt al zingen. Stembevrijding verbindt lichaam en geest in het hier en nu. Het gaat over een pad dat leidt naar je ware zelf, naar waar zijn. Het is jezelf los maken van allerlei mechanismen, door een bedding te creëren waarin alles gezien, geuit, gedeeld en bezongen kan worden. Dat wat je daarin ontdekt, kan in ieders eigen tempo en in ieders eigen maat naar buiten gebracht worden.

Het thema van deze dag is vertrouwen. Wat betekent vertrouwen voor jou, wat raakt het aan? Hoe kun je daar van uit boeddhistisch perspectief naar kijken en dat de ruimte geven? Stilte is een goede vindplaats voor vertrouwen, las ik ergens. Thay zegt ”Het gaat erom je vertrouwen en je twijfel volledig zichtbaar te laten worden. En, ”Hoe groter de twijfel, hoe groter de verlichting”. We nodigen je uit je mediterend en zingend op weg te begeven en alles te verwelkomen wat je tegen komt.

Deelname: Iedereen is welkom èn….. we nodigen speciaal tweetallen uit; broer en zus, oma/opa en kleinkind, moeder/vader en zoon/dochter, vrienden, vriendinnen, echtgenoten, buren, collega’s….. kortom: je komt met iemand waar je je op één of andere manier mee verbonden voelt. Het is niet mogelijk je voor een deel van de dag op te geven. Deelname is altijd voor de hele dag.

Ellen en JoriekeProgramma: Zitmeditatie, loopmeditatie, Dharmalezing, stembevrijdings-oefeningen, mantra’s, liedjes van Plum Village en Dharmadelen.

Locatie: deze dag vindt plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ bovenaan deze pagina. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd.

Deelnameprijs: € 25, inclusief koffie en thee, vegetarische broodmaaltijd. 
Reductieprijs voor studenten en mensen in gelijke inkomenssituaties: € 19. Na afloop kun je dana geven aan de begeleiders als dank voor hun inzet.

Aanmelden: De inschrijving is gesloten omdat de dag is volgeboekt. Meld je aan voor de wachtlijst (via liaprogramma@aandacht,net), voor het geval er nog plaatsen vrij komen.
Je inschrijving is definitief na betaling. Je kunt annuleren tot 2 weken voor de aanvang van de bijeenkomst. Je ontvangt dan 75% van de inschrijfkosten retour Het maximum aantal deelnemers is 40.

Contactinformatie
E-mailadres:

 

Er zijn ruim 70 meditatiegroepen. Zoek een groep (sangha) bij jou in de buurt

homepage image placeholder