Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Meditatiedagen & Retraites

Stichting Leven in Aandacht organiseert meditatiedagen en retraites in Nederland en Vlaanderen - onder de noemer Verdiepingsprogramma. Alle activiteiten hebben de mindfulness traditie van Thich Nhat Hanh als basis. De dagen en weekends worden begeleid door ervaren beoefenaars, zoals Dharmaleraren en leden van de Orde van Interzijn

Al benieuwd naar ons programma voor 2019? Kijk hier 

Meditatie en Qi Kong stokoefeningen - Dag van Aandacht

Tijdstip
27 Okt 2018 10:00 tot 27 Okt 2018 17:00
Locatie
Vriendenhuis Nooitgedacht, Tricht Middelweg 45, 4196 JG Tricht, Nederland
Beschrijving

Een dag van aandacht om ons te buigen over de vele verdiensten van de 16 Qi Kong bamboestokoefeningen. Wij vinden het prachtig dat deze helende oefeningen worden aangeduid met: ‘Life sustaining way of the heart’ en willen dat graag met jullie onderzoeken/ervaren. Hoe kunnen we deze lichte oefeningen gebruiken om te zorgen voor lichaam en geest? Hoe kunnen we onze liefdevolle aandacht, onze adem, ons lichaam inzetten voor een gezond, licht en vrij leven?

Programma: Naast de vertrouwde onderdelen van een Dag van Aandacht in de traditie van Thich Nhat Hanh ( zitmeditatie/ loopmeditatie/ delen) zullen we tijdens de stokoefeningen begeleid worden om ons werkelijk verbonden te voelen met ons lichaam. Om er zodoende voor te zorgen i.p.v. het lichaam te dwingen om de oefeningen 'goed' uit te voeren.

Voor wie: om deel te nemen hoef je niet fit of sportief te zijn daar het hier geenszins om een prestatie gaat. Ervaring met meditatie is niet nodig.

Begeleiding: Tineke Spruytenburg is dharmaleraar in de traditie van Thich Nhat Hanh. Claude Acker is lid van de Orde van Interzijn. Hij beoefent al vele jaren Qi Kong en is ook mindfulness trainer.

Locatie: De dagen vinden plaats in het Vriendenhuis Nooitgedacht in Tricht (bij Geldermalsen). Adres: Middelweg 45, 4196 JG Tricht. Een routebeschrijving en een carpoollijst worden tevoren toegestuurd.  Lees meer over het Vriendenhuis.

Meenemen: neem voor jezelf een vegetarische lunch/ fruit mee. Draag makkelijk zittende kleding of neem deze mee. 

Kosten: 15 euro, plus Dana voor zowel het Vriendenhuis Nooitgedacht als voor de begeleiders Claude en Tineke.

Aanmelden: De inschrijving verloopt online via deze website en start 28 september. Zie de knop ‘Inschrijven’ onderaan deze aankondiging (verschijnt t.z.t.). De inschrijving is definitief na betaling. Je kunt annuleren tot 2 weken voor de aanvang van een bijeenkomst. Je ontvangt dan 75% van de inschrijfkosten retour. Het maximum aantal deelnemers is 22.

Contactinformatie
E-mailadres:

 

Er zijn ruim 70 meditatiegroepen. Zoek een groep (sangha) bij jou in de buurt

homepage image placeholder