Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Meditatiedagen & Retraites

Stichting Leven in Aandacht organiseert meditatiedagen en retraites in Nederland en Vlaanderen - onder de noemer Verdiepingsprogramma. Alle activiteiten hebben de mindfulness traditie van Thich Nhat Hanh als basis. De dagen en weekends worden begeleid door ervaren beoefenaars, zoals Dharmaleraren en leden van de Orde van Interzijn

Al benieuwd naar ons programma voor 2019? Kijk hier 

De Vreugde van Loslaten - Retraiteweekend (VOL)

Tijdstip
18 Jan 2019 20:00 tot 20 Jan 2019 17:00
Locatie
Vriendenhuis Nooitgedacht, Tricht Middelweg 45, 4196 JG Tricht, Nederland
Beschrijving

Misschien zijn we verstrikt in onze plannen, werk en gehaaste manier van leven. Of in ideeën over wat we nodig hebben om gelukkig te zijn, eens, ooit, in de toekomst. Of misschien zijn we geblokkeerd door verdriet, boosheid en angst. Hierdoor is het lastig om vrede en geluk aan te raken. In dit weekend kijken we wat loslaten voor ieder van ons betekent. Wat zou je willen loslaten? Hoe kan de beoefening hierbij helpen?

Dit weekend is een retraiteweekend in de Plum Village traditie met de gebruikelijke meditatie-oefeningen, zoals zit- en loopmeditatie, eten in stilte, delen, Edele Stilte (stilteperiode vanaf halverwege de avond, de nacht en ochtend t/m ontbijt).

Voor wie: iedereen is welkom. Enige ervaring met meditatie is prettig. 

Begeleiders: Marjolijn van Leeuwen, dharmaleraar en Maria Ruiters, lid van de Orde van Interzijn

Data en tijden: Je bent welkom vanaf vrijdag 18 januari, om 19.00 uur. Het programma begint om 20.00 uur. We eindigen op zondag 20 januari om 17.00 uur.

Locatie: Vriendenhuis Nooitgedacht in Tricht. Lees meer over de faciliteiten aldaar. Kort tevoren sturen we nog een routebeschrijving en een carpoollijst.

Kosten: € 60,00. Na afloop wordt Dana gevraagd voor zowel het Vriendenhuis als voor de begeleiders van het weekend.
Voor studenten en mensen in een vergelijkbare inkomenssituatie is een reductietarief beschikbaar: € 45.

Aanmelden: Het weekend is helaas volgeboekt. Ook de wachtlijst bevat voldoende aanmeldingen.  Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie. Het maximum aantal deelnemers is 24.

Contactinformatie
E-mailadres:
 

Er zijn ruim 70 meditatiegroepen. Zoek een groep (sangha) bij jou in de buurt

homepage image placeholder