Mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh

Meditatiedagen & Retraites

Stichting Leven in Aandacht organiseert meditatiedagen en retraites in Nederland en Vlaanderen - onder de noemer Verdiepingsprogramma. Alle activiteiten hebben de mindfulness traditie van Thich Nhat Hanh als basis. De dagen en weekends worden begeleid door ervaren beoefenaars, zoals Dharmaleraren en leden van de Orde van Interzijn

Al benieuwd naar ons programma voor 2019? Kijk hier 

Twee boeddha's op één kussen - Retraiteweekend voor geliefden

Tijdstip
08 Feb 2019 20:00 tot 10 Feb 2019 17:00
Locatie
Vriendenhuis Nooitgedacht, Tricht Middelweg 45, 4196 JG Tricht, Nederland
Beschrijving

Thema Liefde en “Letting Go”

Dit is het vijfde weekend van "Twee Boeddha’s op een kussen”, maar nu in een nieuw jasje: Jorieke Rijsenbilt begeleidt  het weekend dit keer samen met Ellen Starmans. Beiden zijn stembevrijder en lid van de Orde van interzijn. Dat betekent dat we naast de bekende boeddhistische beoefening, stembevrijdings-oefeningen zullen doen en veel zullen zingen. 

Onze leraar Thich Nhat Hanh maakte een lied over de Contemplatie van ‘Geen komen en Geen gaan’:

Geen komen, geen gaan, geen voor en geen na.
Ik houd je dicht tegen me aan,
en laat je los zodat je vrij bent.
Want jij bent al in mij en ik ben in jou,
want jij bent al in mij en ik ben in jou.

Ik houd je dicht tegen me aan …. èn laat je vrij. Hoe kan dat allebei waar zijn, wat bedoelt Thay en is dat te leven? In dit weekend kijken en zingen  we met elkaar in de diepe betekenis van "letting go" en de verlangens, hoop en verwachtingen die we van elkaar hebben.

Programma: het weekend bevat Dharma-lezingen, zit-, loop-, eet- en werkmeditatie, stilteperioden, lichamelijke oefeningen, totale ontspanningsoefening, zingen, stembevrijding, schrijfopdrachten en oefenen in diep luisteren en juist spreken. Lees meer over stembevrijding.

Voor wie: Dit retraite weekend is voor geliefden die hun relatie opnieuw willen voeden en laten stromen. 
Bekendheid met de boeddhistische beoefening: Stellen die enigszins bekend zijn met boeddhistische beoefening in de traditie van Thich Nhat Hanh of een andere boeddhistische traditie, worden van harte uitgenodigd deel te nemen. Soms is één van beide partners vooral bekend  met de boeddhistische beoefening. Voor deelname aan dit weekend hoeft dat geen bezwaar te zijn. Neem om af te stemmen over de mate van betrokkenheid bij de boeddhistische beoefening contact op met Jorieke Rijsenbilt. Dan kunnen we een groep verwelkomen waarvoor de beoefening vertrouwd genoeg is. Deelnemers aan het weekend zijn mededragers van het weekend; we leven met elkaar in aandacht als een Sangha. 

LocatieVriendenhuis Nooitgedacht in Tricht. Lees meer over de faciliteiten aldaar. Kort tevoren sturen we nog een routebeschrijving en een carpoollijst, plus de laatste informatie wat mee te nemen etc.
Voor enkele paren is een eigen slaapkamer beschikbaar. 

Data en tijden: Je bent welkom op vrijdag 8 februari vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 20.00 uur. We eindigen zondag 10 februari om 17.00 uur.
Omwille van de groepsenergie vragen we je alleen aan het weekend mee te doen als je het gehele weekend aanwezig kunt zijn.

Ellen en JoriekeBegeleiders: Jorieke Rijsenbilt (r), psychotherapeut, en Ellen Starmans (l), muziekdocent. Beiden zijn lid van de Orde van Interzijn van Thich Nhat Hanh.

Kosten: € 60,00 p.p. of 120 per stel. Na afloop wordt Dana gevraagd voor zowel het Vriendenhuis als voor de begeleiders van het weekend. 
Voor studenten en mensen in een vergelijkbare inkomenssituatie is een reductietarief beschikbaar: € 45 p.p.

Aanmelden: de inschrijving verloopt online. Een van jullie meldt zich aan via de knop Inschrijven onderaan deze aankondiging. De inschrijving begint op 1 december 2018. Na de aanmelding neemt Jorieke Rijsenbilt contact met je op om af te stemmen. Als jullie vinden dat deelname een goed idee is volgt een mail met de betalingsgegevens. Je inschrijving is definitief na betaling. Je kunt annuleren tot 2 weken voor de aanvang van de bijeenkomst. Je ontvangt dan 75% van de inschrijfkosten retour. 
Het maximum aantal deelnemers is 14 (7 stellen).

Contact over deelname: Jorieke Rijsenbilt:  

Contactinformatie
E-mailadres:
 

Er zijn ruim 70 meditatiegroepen. Zoek een groep (sangha) bij jou in de buurt

homepage image placeholder