Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

De weg van liefde en begrip - 4-daagse retraite met br. Phap Xa

Van 29 10 2020 17:00 tot 01 11 2020 17:00
Geplaatst door Webteam LIA

Beschrijving

De weg die de Boeddha ging, is de weg van liefde en begrip. Ware liefde kan alleen groeien als we onszelf en anderen beter leren begrijpen. Net zoals liefde altijd kan groeien en altijd voeding nodig heeft, kunnen we ons begrip in ons dagelijks leven voeden met onze beoefening van volle aandacht.

In deze retraite zullen we de werking van onze eigen geest onder de loep nemen, zodat ons diepere inzicht ons hart van liefde laat groeien en we onze angsten los leren laten. Als we ons pad van liefde en begrip gevonden hebben, zullen hoop, vrijheid en stabiliteit ons altijd begeleiden.

Programma: Het programma tijdens dit weekend bestaat uit zit- en loopmeditatie, lezingen, delen, vraag en antwoordsessie, eten in stilte. Op de laatste dag kun je de Vijf Aandachtsoefeningen aannemen. Lees meer hierover

Voertaal: De lezingen en het delen in de families verlopen in het Nederlands. Er kan mogelijk één Engelstalige familie worden gevormd. Daartoe wordt op het inschrijfformulier gevraagd of je eventueel ook deel kunt nemen aan deze familie.

Data en tijden: Het programma begint donderdag 29 oktober om 17.00 uur. Om 18 uur is er een lichte maaltijd. Vanaf 16.00 uur kun je arriveren. Zondag 1 november eindigt het programma om 16.00 uur. Na gezamenlijk opruimen kunnen we uiterlijk 17.00 uur naar huis.

Locatie: Voormalig klooster Beukenhof in Biezenmortel.  Lees meer over de faciliteiten van Beukenhof. Tevoren sturen we je een routebeschrijving en een carpoollijst.

Voor wie: Iedereen is welkom. Ervaring met meditatie is niet vereist.

phap xaBegeleiding: Het weekend wordt begeleid door broeder Phap Xa (foto), ze Sang Nghiem en enkele andere kloosterlingen van de Plum Village gemeenschap.

Kosten: A Tarief: € 240. 
B Tarief voor studenten en mensen met een beperkt inkomen: € 180. 
A en B: Je kunt ook elders overnachten. De deelnameprijs is dan resp. € 200 en € 150.
Lakenpakketten zijn tegenwoordig bij de prijs inbegrepen. Voor een 1-persoonskamer betaal je 30 euro extra. 
Na afloop wordt dana gevraagd als dank voor het onderricht van de kloosterlingen en bijdrage aan het onderhoud van de kloosters.

Aanmelden: De inschrijving start op een later tijdstip dit jaar, juli of augustus, als we voldoende zekerheid hebben dat het door kan gaan, afhankelijk van het overheidsbeleid tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden