Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Liefde en begrip gaan hand in hand - Verdiepingsdag 1/5 (VOL)

Van 11 01 2020 10:00 tot 11 01 2020 16:00
Geplaatst door Webteam LIA

Beschrijving

 (VOLLeergang Boeddhisme in het dagelijks leven 2020: ‘Liefde en relaties’, serie van vijf verdiepingsdagen in Naarden

“Liefde kan onze grootste vreugde zijn of – als hij wordt verward met begeerte en gehechtheid – ons grootste leed. Door te begrijpen wat de wortels van ons lijden zijn en door onszelf en onze geliefde grondig te leren kennen, kunnen we de ontspanning, vreugde en vrede ervaren die voortkomt uit ware liefde. “   Thich Nhat Hanh in Intimiteit

  • Zaterdag 11 jan: Liefde en begrip gaan hand in hand, door Hilly Bol
  • Zaterdag 1 feb: Omgaan met emoties, door Jan Boswijk (VOL)
  • Zaterdag 14 maart: De zes mantra’s van ware liefde, door Eveline Beumkes
  • Zondag 5 april: Liefde voor jezelf en je (innerlijke) kind, door Tineke Spruytenburg
  • Zaterdag 16 mei: Mindfulness op het werk, door Paula van Pijpen

Je bent welkom om de hele serie te volgen, maar de dagen zijn ook afzonderlijk te volgen.

Zaterdag 11 januari: Liefde en begrip gaan hand in hand

Hilly BolBegeleiding door dharmaleraar Hilly Bol

Thema: De kortste omschrijving van de leer van de Boeddha is ‘het pad van liefde en begrip’. Liefde is een basisbehoefte voor ieder van ons. Maar wat is liefde? Liefde heeft vele verschijningsvormen. Daar besteden we op deze dag aandacht aan. Als je geen idee hebt wat de behoefte of de wens is van jouzelf of van de ander, dan kan er zomaar narigheid ontstaan, ondanks een goede intentie. Diep kijkend in ons hart, in vreugde en in lijden, is er ook begrip nodig, zodat onze liefde op een goede manier tot uiting kan komen. Soms betekent dat in actie komen en soms juist niets doen. Liefde kan niet zonder begrip en begrip kan niet zonder liefde.

Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur. 

ProgrammaIn de ochtend is er een lezing over het thema. In de middag wisselen we inzichten en ervaringen uit in kleine groepen. Vragen kunnen worden voorgelegd in een Vraag & Antwoord sessie. Daarnaast is deze dag ook een dag van aandacht, rust en stilte. We beoefenen zit- en loopmeditatie (buiten) en eten grotendeels in stilte. 

Voor wie? Iedereen is van harte welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie.

Locatie: De dagen vinden plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Voor meer bijzonderheden zie ‘Locatie’ bovenaan deze pagina. Daar staat ook een routebeschrijving op. Een  carpoollijst wordt tevoren toegestuurd zodat je een afspraak kunt maken om mee te rijden. Liever met het OV? Op het inschrijfformulier kun je aangeven dat je opgehaald wilt worden van het station Naarden-Bussum.

DeelnameprijsTarief A: € 25, inclusief koffie en thee. Na afloop wordt Dana (donatie) gevraagd voor de leraar als dank voor het onderricht. arief B (voor studenten en mensen met een beperkt inkomen): € 15.

Aanmelden: Deze dag is helaas volgeboekt. Je kunt je aanmlden voor de wachtlijst via onze administratie:  .  
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie. LET OP: als je boekt voor de hele serie van 5 dagen kan je alleen vóór de aanvang  annuleren en niet voor losse dagen.

Meer lezen over de liefde?

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden