Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Zingen van het hart - Mantradag in aandacht

Van 27 06 2020 10:00 tot 27 06 2020 17:00
Geplaatst door Cilia Galesloot
Categorieën: Verdiepingsprogramma LIA
Gezien: 1390

Beschrijving

Op deze dag zullen we  mantra’s zingen uit verschillende spirituele stromingen en liedjes van Plum Village. Zo kunnen we zingend onze dankbaarheid tonen aan Thich Nhat Hanh voor wat hij ons geleerd heeft.

Thay heeft ons meerdere keren verteld dat wij zijn voortzetting zijn. Hij zegt; “Er zijn monniken en nonnen in Vietnam die de dharma-deuren beoefenen die ik hen onderricht heb. En als ik een boek over de Dharma schrijf kom ik ook terecht bij jou en wordt ik in verschillende vormen in jou herboren. Mijn lichaam spraak en geest verspreiden zich als een kaarsvlam naar alle kanten. Zo kun jij door middel van jouw gedachten, woorden en daden, schoonheid en goedheid verspreiden.” [Bewerkte tekst uit boek: Geen dood en geen vrees].

Vandaag kunnen wij al zingend Thay eren en onszelf, elkaar en de wereld een stukje mooier maken.

Programma: zingen in aandacht, zit meditatie, loopmeditatie en veel stilte.

Voor wie? Iedereen is van harte welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben met zingen of meditatie.

Ellen en JoriekeBegeleiders: Jorieke Rijsenbilt (rechts op foto), aspirant dharmaleraar in de traditie van Thich Nhat Hanh en psychotherapeut, en Ellen Starmans, muziekdocent, lid van de Orde van Interzijn.

Locatie: Deze dag vindt plaats in de Besant Hall van het Internationaal Theosofisch Centrum, Meentweg 9, 1411 GR Naarden. Tevoren sturen we een routebeschrijving en een carpoollijst om af te spreken samen te rijden.

Deelnameprijs: Tarief A: € 25,-.  Tarief B: € 15,- (voor studenten en mensen met een beperkt inkomen). Na afloop wordt Dana gevraagd voor de begeleiders als dank voor het onderricht en bijdrage aan hun levensonderhoud.
Voor koffie en thee wordt gezorgd, lunch zelf meenemen. 

Aanmelden: De inschrijving verloopt online via deze website. De start hiervan is onduidelijk. Als er uitzicht is op verlichting van de maatregelen tegen de coronaverspreiding zal de inschrijving starten.
Zie de knop ‘Inschrijven’ bovenaan deze aankondiging (verschijnt tzt). De inschrijving is definitief na betaling. 
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden