Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

IN GRATITUDE: 25 jaar Stichting Leven in Aandacht

Van 26 04 2020 09:30 tot 26 04 2020 17:00
Geplaatst door Karin Coolsaet
Categorieën: Verdiepingsprogramma LIA
Gezien: 1385

Beschrijving

In 2020 vieren we het zilveren jubileum van de Stichting Leven in Aandacht, de Nederlands-Vlaamse beweging rond Thich Nhat Hanh. Met zoveel mogelijk sanghavrienden willen we vieren waar we na 25 jaar staan, én stilstaan bij de rijkdom die de lessen van Thay voor de toekomst bieden. Er zal ruimte zijn voor feest en dankbaarheid, maar ook voor stilte, verdieping en toekomstwensen.

In Vlaanderen herdenken we dit heuglijke feit op zondag 26 april tijdens een dag in aandacht in het Rustpunt in Gent.

Iedereen is welkom. Er is geen ervaring met meditatie of mindfulness vereist.

Eveline Beumkes2016We zijn erg dankbaar dat Eveline Beumkes deze bijzondere dag met ons komt meevieren. In 1995 was zij één van de oprichters van St. Leven in Aandacht in Nederland. Eveline kwam in 1984 voor het eerst in aanraking met Thich Nhat Hanh. Ze verbleef drie jaar in zijn meditatiecentrum in Plum Village, van 1989 tot 1992. Daarna begon zij in Nederland lezingen en retraites rond leven in aandacht te organiseren en boeken van Thich Nhat Hanh in het Nederlands te vertalen. In 1994 ontving zij de transmissie tot dharmaleraar van Thich Nhat Hanh.

Op het programma: verschillende geleide meditaties, een dharmalezing, de film “Steps of mindfulness” met stukjes dharmatalks van Thay op een rondreis in India en een receptie.

Tijden: Je bent welkom vanaf 9u30. Het officiële programma begint om 10 uur. We eindigen rond 17 uur.

Deelnameprijs: € 20, inclusief koffie en thee, je brengt je eigen vegetarische lunch mee.

Dana: de deelnameprijs bevat enkel de onkosten voor de organisatie. Onze leraar, Eveline, willen we in haar levensonderhoud ondersteunen dmv dana.
Dana is een donatie vanuit het hart. Het bedrag van de dana bepaal je zelf naar eigen mogelijkheden.
Je toont hiermee je dankbaarheid voor het onderricht van de leraar en geeft een bijdrage aan zijn/haar levensonderhoud.

Aanmelden: De inschrijving verloopt online via deze website. Zie de knop ‘Inschrijven’ bovenaan deze aankondiging (vanaf 1 februari). De inschrijving is definitief na betaling. Onze annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie meer. Het maximum aantal deelnemers is 50.

Contactinformatie:

Routebeschrijving: https://www.hetrustpunt.com/nl/contact

 

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden