Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Fris opnieuw beginnen - Verdiepingsdag met Marleen Van den Bosch

Van 17 05 2020 10:00 tot 17 05 2020 16:00
Geplaatst door Karin Coolsaet
Categorieën: Verdiepingsprogramma LIA
Gezien: 227

Beschrijving

Sangha Leuven en Stichting Leven in Aandacht nodigen uit tot het bijwonen van deze verdiepingsdag over opnieuw beginnen door aspirant dharmaleraar Marleen van den Bosch.

Elk moment is een brandnieuw en fris moment.
In onze dagdagelijkse staat van zijn, zien we het huidige moment vaak over het hoofd. We zijn nog iets uit het verleden aan het herkauwen, of we zitten al in de toekomst. En dat is jammer, vermits het huidige moment het enige moment is dat we echt ter beschikking hebben.

We zijn in staat om elk moment fris te zijn, elk moment nieuw te zijn, maar vaak staan we onszelf in de weg omdat we gevangen zitten in gewoontepatronen, beelden en ideeën over wie we zijn, wie de ander is en hoe onze omgeving is. Zijn we bereid onze ideeën en concepten los te laten en het huidige moment werkelijk te ervaren?
Als ik er ben voor dit moment, is dit moment er voor mij. Werkelijke aanwezigheid maakt fris. Fris zijn, maakt ons werkelijk aanwezig.

We worden op deze dag uitgenodigd om terug te keren naar het nu. Het nu ervaren als fris moment, telkens opnieuw, maar zonder het nu te idealiseren. We zullen ook stil staan bij de vraag: wat als “het nu” niet leuk is. En welke plek krijgt plannen maken voor de toekomst?

Tijden: aanvang om 10 uur en einde om 16 uur. Je bent welkom vanaf 9.30 uur.

Locatie: C.C. Oratoriënhof, Mechelsestraat 111, 3000 Leuven

Marleen vd BoschProgramma: zit- en loopmeditatie, dharmalezing , totale ontspanning, dharmadelen rond het thema fris opnieuw beginnen.
De meditaties worden uitgevoerd volgens de traditie van zenmeester Thich Nhat Hanh en de Plum Village gemeenschap.

Begeleiding: door Marleen Van den Bosch. Ze begeleidt de sangha van Leuven sinds 2007 en is sinds 2013 lid van de Orde van Interzijn van Thich Nhat Hanh en sinds september 2018 aspirant dharmaleraar. Daarnaast heeft ze ook een eigen praktijk: Praktijk voor levenskunst en mindfulness, waarin ze werkzaam is als gesprekstherapeute en mindfulnesstrainer. Meer info: www.marleen-vandenbosch.be. Zie ook: www.trueliving.be

Deelnameprijs: € 20, eigen lunch meebrengen voor koffie en thee en water wordt gezorgd. Dana: de deelnameprijs bevat enkel de onkosten voor de organisatie. Onze leraar, Marleen, willen we in haar levensonderhoud ondersteunen dmv dana. Dana is een donatie vanuit het hart. Het bedrag van de dana bepaal je zelf naar eigen mogelijkheden.

Aanmelden: De inschrijving verloopt online via deze website vanaf 1 maart 2020. Zie de knop ‘Inschrijven’ bovenaan deze aankondiging (verschijnt tzt). De inschrijving is definitief na betaling. 
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden