Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Vierdaagse retraite met nonnen en monniken (VOL)

Van 02 05 2019 17:00 tot 05 05 2019 17:00
Geplaatst door Webteam LIA
Categorieën: Verdiepingsprogramma
Hits: 3255

Beschrijving

Deze retraite is helaas helemaal volgeboekt. Zoek je een gelegenheid om samen met monniken en nonnen van Plum Village mindfulness te beoefenen kijk dan eens bij de Nederlandstalige zomerretraite in het EIAB in Duitsland (12-17 aug). Lees meer

AANDACHT IS EEN BRON VAN VREUGDE EN GELUK

Onze levens zijn vaak druk en dan is stoppen niet zo makkelijk. In een retraite kunnen we leren stoppen door gezamenlijk te oefenen. We inspireren elkaar door in aandacht te zijn, bewust te ademen, bewust te lopen, bewust te eten enz. De oefening van aandacht brengt ons ook concentratie en inzicht. En door inzicht kunnen we leren ons te bevrijden van onrust, angst, woede en andere negatieve emoties. Inzicht helpt ons vreugde en geluk te ontdekken in het ’nu', het enige moment dat we werkelijk thuis kunnen komen.

Van 2 tot 5 mei kunnen we genieten van een mindfulness retraite onder leiding van zuster Jina, non en senior dharmaleraar in de traditie van Thich Nhat Hanh. Een vijftal andere monniken en nonnen van Plum Village vergezelt haar, onder wie zr. Sang Nghiem, br. Pham Hanh, br Duc Pho. Lees meer over zr Jina.

Data en tijden: de retraite begint donderdag 2 mei om 17 uur. Om 18 uur is er een maaltijd. Zondag 5 mei sluiten we af om 16 uur. Na opruimen zijn we uiterlijk om 17:00 uur klaar.

mindfulness is a source of happinessProgramma: Zitmeditatie, lezing, loopmeditatie buiten, mindfulness oefeningen, Vraag & Antwoord sessie.  Op de laatste dag kunnen de Vijf Aandachtsoefeningen worden aangenomen. De voertaal is Nederlands.

Voor wie? Iedereen is van harte welkom. Ervaring met meditatie is prettig, maar niet vereist.

Locatie: de retraite vindt plaats in het voormalig Kapucijnenklooster Beukenhof te Biezenmortel. Lees meer over de praktische aspecten van Beukenhof. Voor adres en route zie ‘Locatie’ bovenaan deze pagina. Een  carpoollijst wordt tevoren toegestuurd zodat je een afspraak kunt maken om mee te rijden.

Deelnameprijs: €240, inclusief koffie en thee, maaltijden, overnachtingen op 2 en 3-persoonskamers. Er zijn ook enkele 1-persoonskamers beschikbaar. Na afloop wordt Dana gevraagd voor de de monniken en nonnen als dank voor het onderricht en bijdrage aan hun klooster Plum Village. Voor studenten en mensen in een gelijke inkomenssituatie geldt een reductietarief van € 180.
Extra tarief voor 1-persoonskemers: € 25. Voor een linnenpakket betaal je €7.
Je kunt ook elders overnachten; de prijs bedraagt dan € 200.

Aanmelden: De inschrijving is helaas gestopt, want de retraite is volgeboekt. Ook de wachtlijst is vol.
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden