Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

De 4 Hartskwaliteiten - Verdiepingsdag Vlaanderen

Van 27 10 2019 10:00 tot 27 10 2019 16:00

Beschrijving

Sangha Brussel en Stichting Leven in Aandacht nodigen uit voor deze verdiepigsdag over de vier hartskwaliteiten met Caroline Baerten.

Het hart raakt soms bedolven onder de stroom van informatie en (kritische) gedachten. Té veel in het "hoofd" leven maakt ons echter niet gelukkig. We hebben als mens ook een hart en een lichaam gekregen dat om een ander soort aandacht vraagt.

Tijdens deze verdiepingsdag ontdekken we (terug) de vele handvaten die Thich Nhat Hanh ons heeft aangereikt om de taal van het hart te begrijpen en te spreken. Gedurende de dag putten we uit oude Boeddhistische teksten in de geest van Thich Nhat Hanh om de vier hartskwaliteiten (4 Brahmaviharas) beter te leren kennen. We nemen de tijd om ‘liefdevolle vriendelijkheid (metta), mededogen (karuna), werkelijke vreugde (mudita) en gelijkmoedigheid (upeksha)’ te voeden en later ook toe te passen in het dagelijks leven.

Datum en tijden: aanvang om 10:00 uur en einde om 16:00 uur. Je bent welkom vanaf 9:30 uur. 

Locatie: internaat Don Bosco, Brusselstraat 285, 1702 Groot-Bijgaarden

caroline baerten4Programma: Er worden meditaties aangeboden die gericht zijn op het laten groeien van acceptatie, liefdevolle aandacht en verbondenheid met onszelf en anderen. Dmv. zit- en loopmeditaties, meditaties voor elk van de vier hartskwaliteiten, dharma delen (mindful spreken en luisteren). De meditaties worden uitgevoerd volgens de traditie van zenmeester Thich Nhat Hanh en de Plum Village gemeenschap.

Begeleiding: Caroline Baerten (foto), mindfulness (MBSR) en mindful compassie trainer (MSC). Ze bezielt de sangha van Brussel. Daarnaast heeft ze ook een eigen psychotherapeutische praktijk in Brussel waar mindfulness, compassie en mindful eating de rode draad vormen. Meer info: www.me-nu.org

Deelnameprijs: € 20, eigen lunch meebrengen voor koffie en thee en water bij de lunch wordt gezorgd.

Aanmelden: Inschrijvingen gebeuren online via deze website vanaf 1 augustus. Zie de knop Inschrijven bovenaan deze tekst.
Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie.
Het maximum aantal deelnemers is 30 personen.

Contactinformatie
E-mailadres:  

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden