Mindfulness
in de traditie van Thich Nhat Hanh

Aandachtig leven in de wereld - Jaartraining mindfulness

Van 18 01 2019 18:00 tot 20 01 2019 17:00
Geplaatst door Cilia Galesloot
Categorieën: Verdiepingsprogramma
Hits: 6807

Beschrijving

Deze jaartraining van 4 wekends is volgeboekt. Ook de wachtlijst is gevuld. Waarschijnlijk is er volgend jaar weer een jaartraining.

Ben je bekend met mindfulness en meditatie en voel je behoefte om de beoefening daadwerkelijk en diepgaand toe te passen? Ben je bereid om een jaar lang in je dagelijks leven intensief met mindfulness aan de slag te gaan? Wil je leren hoe je diepe, innerlijke overtuigingen die je hinderen, los kunt laten? Dan is deze jaartraining misschien iets voor jou.

Opzet jaartraining

  • Vier retraiteweekends, verspreid over 1 jaar
  • Oefeningen en opdrachten voor de tijd tussen de weekends
  • Wekelijks contact met een maatje in de groep

Programma: zie hier het volledige programma per weekend

Data 2019: 18-20 januari; 10 - 12 mei; 30 aug - 1 sept; 29 nov - 1 dec. De weekends vormen een geheel en kunnen niet afzonderlijk gevolgd worden.

Voor wie? Voor iedereen met ervaring met meditatie en mindfulness, liefst in de traditie van Thich Nhat Hanh (Plum Village)

bettina 2015Begeleiding door Bettina Romhardt uit Berlijn, dharmaleraar in de traditie van Thich Nhat Hanh. In 2016/ 2017 heeft zij deze training voor het eerst gegeven in Nederland.

Bettina Romhardt onderwijst de boeddhistische visie en de oefenpraktijk van de Plum Village School. Hierbij staat aandachtstraining centraal. Bettina werd in 1993 leerling van de Vietnamese Zenmeester Thich Nhat Hanh en leefde 5 jaar in zijn kloostergemeenschap Plum Village in Frankrijk. Bettina is lid van de Orde van Interzijn en werd in 2004 benoemd als Dharmaleraar door Thich Nhat Hanh. Zij woont met man en zoon in Berlijn

Voertaal: Engels met zo nodig vertaling.  Delen kan altijd in het Nederlands

Locatie: De weekenden vinden plaats in Conferentiecentrum Bosoord in Loenen. Lees meer over de faciliteiten van Bosoord. De weekends starten steeds op vrijdag om 18.00 uur met een broodmaaltijd. Ze eindigen op zondag om 17.00 uur

Kosten:  de deelnameprijs bedraagt € 992. Dit betreft vier weekends (inclusief koffie, thee, een comfortabele hotelkamer, heerlijke vegetarische maaltijden. Dit is inclusief de vergoeding voor de leraar). Je kunt in twee termijnen betalen. Er zijn helaas geen 1-persoonskamers meer beschikbaar. Je kunt je hiervoor op een wachtlijst laten zetten via . Een linnenpakket kost 5 euro extra (per weekend).
Reductie: Voor studenten, of mensen met een vergelijkbaar laag inkomen, is de prijs € 744.. Betaling in 2 termijnen is mogelijk.
Overnachten elders: je kunt ook elders in de omgeving bij vrienden of familie overnachten. In dat geval is de prijs € 672 voor alle categorien.

Inschrijving: Helaas is deze cursus volgeboekt. Ook de wachtijst bevat voldoende kandidaten. Bij afmelden geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang van het 1e weekend van de jaartraining: 90% restitutie van het inschrijfgeld; tot 2 weken 75%; daarna geen restitutie. Deze jaartraining geldt hierbij als één geheel. Bij het tussentijds missen van weekends wordt geen restitutie gegeven.

Ervaringen van deelnemers 1e jaartraining in Nederland (2016/2017)

"Als je op zoek bent naar een manier om volle aandacht daadwerkelijk in je leven te verankeren, dan moet je deze training doen! De wijze lezingen en oefeningen van Bettina, haar maandelijkse mail en het wekelijkse contact met een buddy voeden mij zo krachtig en intens, dat ik aan den lijve ondervind hoe 'aandachtig leven in de wereld' voelt." Ivonne

“Wat een prachtig jaar! Vier bijeenkomsten, in elk seizoen één, met een vaste opbouw en steeds een ander thema. Wat echt bijzonder was is de wekelijkse verbondenheid tussendoor met een 'second body' uit de groep met wie je je spirituele groeit deelt. Dat voelde als een wekelijks cadeau. Van allemaal heb ik heel veel geleerd.” Karlijn

“Wat een cadeau! Al jaren opzoek naar rust heb ik die door dit jaar gevonden. Het heeft mij geholpen mild naar de ander en mezelf te kijken. Hierdoor maak ik mijn keuzes bewuster in zowel mijn privé als werkzame leven.” Jolien

Locatie informatie


Logo Leven in Aandacht

Nieuwsbrief Aanmelding

Copyright © 2018 Leven in Aandacht. Alle rechten voorbehouden